Mersin'de festival günleri

Mersin Karaduvar Balık Festivali'nde 12 ton balık dağıtıldı

Mersin'de festival günleri

Mersin'in Akdeniz ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Karaduvar Balık Festivali kapsamında vatandaşlara 12 ton balık ikram edildi.

Akdeniz Belediyesince Karaduvar Mahallesi'ndeki Sardalya Park'ta düzenlenen festival, kortej yürüyüşüyle başladı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, festivalin açılışında, bu tür etkinliklerin oldukça önemli olduğunu söyledi.

Festivalin Mersin'in tanıtımına katkı sağladığını dile getiren Pehlivan, "Bu mahallede güzel gelişmeler oluyor. Gerçekten güzel bir tablo var burada. Kamu görevlileri olarak bizler de bu birlik ve beraberlikten güç alıyoruz." diye konuştu.

Pehlivan, festival sayesinde burada balıkçılığın ivme kazandığını ve benzer etkinliklerin sektöre canlılık getirdiğini vurguladı.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da festivale yoğun ilgiden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

"4. Karaduvar Balık Festivali"

Festival kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Müzik gruplarının sahne aldığı festivalde, halk oyunları ekipleri gösteri yaptı, çocuklar kendileri için oluşturulan oyun alanlarında eğlendi.

Mahallenin sahil bandına kurulan stantlarda yöresel lezzetler sunuldu, kadınlar el emeğiyle yaptıkları çeşitli çalışmaları sergiledi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı organizasyonda 12 ton sardalya balığı, ekmek arasına konularak katılımcılara dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36