MESKİ, MERSIN’E 8 YENI ATIKSU ARITMA TESİSİ KAZANDIRDI

MESKİ, MERSIN’E 8 YENI ATIKSU ARITMA TESİSİ KAZANDIRDI

MESKİ, MERSIN’E 8 YENI ATIKSU ARITMA TESİSİ KAZANDIRDI

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre sağlama noktasında kentin olmazsa olmazlarından olan atıksu arıtma tesisi çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

 

Mersin için büyük bir öneme sahip olan Akdeniz’i atıksulardan arındırmaya yönelik dev projeler hayata geçiyor. MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin’in hizmet sınırlarının genişlemesinin ardından Anamur, Bozyazı, Mut, Kızkalesi, Atakent, Kargıpınarı, Kumkuyu-Limonlu ve Mezitli olmak üzere Mersin’e 8 yeni Atıksu Arıtma Tesisi kazandırırken, yeni atıksu arıtma tesisi projelerine de devam ediyor.

Anamur, Bozyazı, Mut, Atakent, Kargıpınarı Atıksu Arıtma Tesislerinin tamamlanarak faaliyete geçtiğini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye’de dördüncü, Akdeniz’de ise ikinci sırada yer alan Türkiye’nin ve Mersin’in sayılı Membranlı tesisi olan ve yüzde 95’i tamamlanan Kızkalesi MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nin, Kumkuyu-Limonlu Atıksu Arıtma Tesisi ve Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nde çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Başkan Kocamaz, yaklaşık 300 bin kişiye hizmet veren Anamur ve Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisleri’nin yapımını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduklarını, ayrıca rehabilitasyon, kapasite artımı çalışmaları tamamlanan Kargıpınarı, Atakent Atıksu Arıtma Tesisleri ve inşaatı tamamlanan Mut Atıksu Arıtma Tesisi, inşaatı devam eden Kızkalesi, Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisleri ve Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi ile yaklaşık 575 bin kişilik nüfusa hizmet vereceklerini söyledi.

                                

Başkan Kocamaz, en büyük tesislerden olan Mezitli Atıksu Artıma Tesisi’nin yapımının da sürdüğünü belirtti. Arıtma tesisinin tamamlanmasıyla derin deniz deşarjı ile entegre bir yapıyla çalışacağı bilgisini veren Başkan Kocamaz, bu sayede denizin temizlemesine ihtiyaç duyulmayacağını anlattı. Başkan Kocamaz, “ Bunun yanı sıra Aydıncık İlçesine ait 28 bin 600 kişi nüfusa hizmet edecek olan Atıksu Arıtma Tesisinin ihale hazırlıkları bitmek üzere olup, ihalesinin yapılması planlanmaktadır. Taşucu Mahallesi ile ilgili olarak ise; Taşucu Atıksu Arıtma Tesisi yapım işi ihale aşamasındadır. Tömük ve Arpaçbahşiş Mahallelerinin evsel atıksularının arıtılacağı 120.000 kişi nüfusa hizmet verecek 20.000 m3/ gün kapasiteli Tömük Atıksu Arıtma Tesisi projesi ve ihale hazırlıkları tamamlanmıştır. Tesisin yapılacağı alandaki arsa tahsislerinin alınmasına müteakip ihalesi yapılacaktır.” diye konuştu.

 

Arıtma tesisleri sayesinde Akdeniz’de atıksuların yarattığı çevre kirliliğinin önüne geçileceğini belirten Başkan Kocamaz, yapılan arıtma tesislerinin sözleşme bedellerini şu şekilde açıkladı: “Kızkalesi MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi 9 milyon 650  bin  TL, Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi 20 Milyon Avro, Mut  Arıtma Tesisi 8 milyon 100 bin TL, Kargıpınarı Atıksu Arıtma Tesisi 3 milyon 435 bin TL, Atakent Atıksu Arıtma Tesisi 2 milyon 189 bin TL, Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi 9 milyon 742 bin TL, Anamur Atıksu Arıtma Tesisi 15 milyon 050 bin TL, Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi 5 milyon 930 bin TL.” dir.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36