Nükleer’den balık tutma etkinliği

Akkuyu NGS inşaat sahası yakınlarındaki Boğsak köyünde, geleneksel hale gelen ‘Amatör Balık Tutma’ etkinliği düzenlendi.

Nükleer’den balık tutma etkinliği

Turnuva, Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin Türkiye'nin ilk nükleer güç santralinin inşa edildiği bölgede gerçekleştirdiği önemli etkinlikler arasında yer alıyor.

Haber: Atike Ceylan Kaçar / Akdenizhaberler

Amatör balıkçıların katıldığı etkinlikte katılımcılar ekip ve bireysel olmak üzere iki ayrı kategoride yarıştı.

Her iki grupta da en büyük balığı yakalayanlar birinciliği elde etti.

Etkinlik başlamadan önce sporculara güvenlik ve turnuva kuralları ile ilgili bir brifing verildi. Brifingin ardından katılımcılar 6 ayrı balıkçı teknesi ile denize açıldı.

Etkinliğin sonunda Akkuyu Nükleer’den uzmanlar yakalanan balıkların dozimetrik kontrolünü gerçekleştirdi. Kontrolün sonunda yakalanan balıklar doğal radyasyon seviyesi sınırları içinde çıktı.

Geleneksel etkinlik sayesinde bölge halkı nükleer santralin çevre için güvenli olduğundan ve deniz ekosisteminin biyolojik çeşitliliğini etkilemediğinden emin olabilecek.

Etkinlik sonunda takım mücadelesini Veli Bıçak ve İsmail Tuğ'dan oluşan Mavi Takım kazanırken, bireysel mücadelede de birinciliği kazanan takımın kaptanı olan Veli Bıçak aldı.

Etkinlik kazananlarına olta takımı hediye edildi. Ayrıca tüm katılımcılara Akkuyu Nükleer’den turnuvanın anısına hediyelik eşyalar da verildi. Ödül törenine Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner ve Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok da katıldı.

Etkinliğe katılım sağlayan Başkan Altınok ve Kaymakam Aslaner, dereceye giren yarışmacılara başarılar diledi.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36