Pekmez yapımı için hazır!

Mersin’in Silifke ilçesi yayla köylerinde bağ bozumuna başlandı.

Pekmez yapımı için hazır!

Köylerde bağ bozumu başladı
Köylüler tarafından üretilen lezzetli üzümler hasat sezonu boyunca pazarlarda ve ilçenin belirli yerlerinde köylü stantlarında satışa sunuluyor. Yöre haklı tarafından şifa niyetine tüketilen üzümlerin hasat sonuna gelmesiyle bağ bozumuna başlandı. Asmalarındaki son hasadı toplayan köylüler pekmez yapımı için hazırlık yapıyorlar.

İlçeye bağlı Keben köyünde bağ bozumu ve üzüm hasadına başlandı.
Toprak yapısı ve iklim özellikleriyle nar, erik ve üzümüyle adı ön plana çıkan Keben köyünde köylüler bağ bozumuna başladı.
Lezzetiyle meşhur üzümler, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
Keben köyünde üzüm yetiştiren Mustafa Göktaş, yetiştirilen üzüm salkımlarını tek tek kesilerek kasalara biriktirdiklerini söyledi. Köyde yıllardır üzüm yetiştiriciliği yaptıklarını ifade eden Göktaş, üzümlerinin çok lezzetli olduğunu belirtti. Üzümleri hasat sezonu boyunda ilçe merkezine götürerek köylü pazarında sattıklarını ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüklerini dile getiren Göktaş, “hasat sezonumuzun sonuna gelmemizle pekmez yapmak üzere üzümlerimizi topluyoruz. Üzümlerimiz çok lezzettli olduğu gibi pekmezi de oldukça organik ve vitamin deposudur. İnsanlar bu pekmezleri çoğu zaman şifa niyetine tüketiyorlar” dedi.

Haber: Mehmet Ceylan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36