Turgut, “Park ve yeşil alanlarımızı çoğaltmaya devam ediyoruz”

Turgut, “Park ve yeşil alanlarımızı çoğaltmaya devam ediyoruz”

Turgut, “Park ve yeşil alanlarımızı çoğaltmaya devam ediyoruz”

 



Silifke Belediyesi, yaz aylarında yoğun bir şekilde kullanılan parkları ve çocuk oyun alanlarını bakıma aldı.

Silifke Belediyesine bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte çalışmalarına ağırlık verdi. Ekipler, park bakımlarının yanı sıra kent merkezi ve mahallelerde bulunan sosyal yaşam alanlarını da boya, ağaç budama, çiçek dikimi ve temizlik çalışmalarıyla güzelleştiriyor.

İlçeye yeni parklar ve sosyal yaşam alanları kazandırmaya devam eden Silifke Belediyesi, mevcutta kullanılan oyun alanlarının da bakım çalışmalarını sürdürüyor.

Parklardaki çimlerin, fidan ve süs bitkilerinin kurumaması için otomatik sulama sistemi kurduklarını belirten Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Yıllardır parklarda yaşanan susuzluk sorununu şehir merkezimizde çözmüş durumdayız. Bu yaz sezonuna en iyi şekilde hazırlandık. Ekiplerimiz düzenli bir şekilde kontrollerini ve çalışmalarını sürdürüyorlar.

Bugüne kadar mahallelerimizde hâlihazırda var olan parklarımızı yeniden düzenledik. Birçoğunda oyun grupları eskimiş, paslanmış ve tehlike saçmaktaydı. Bunları yeni oyun grupları ile değiştirdik ve değiştirmeye devam ediyoruz.

Kentimizde bulunan oturma banklarına ve kameriyelere bakım yaptık, kullanılamaz olanları yeni modern banklarımızla değiştirdik. Hâlihazırdaki parklarımızın bakımı dışında kırsal mahallelerimizde hiç parkı olmayan mahallelerimize öncelik vererek yeni park alanları düzenledik.  Tüm parklarımızda kullanılmak üzere belediyemiz serasında yazlık ve kışlık 170.000 adet mevsimlik çiçek tohumu ekilip yetiştiriliyor. 25.000 adet kalıcı türde ağaç ve çalı türü bitki yetiştirilmiş olup, kendi çiçeklerimizi kendimiz yetiştirebiliyoruz. Parklarımıza 100.000 adet mevsimlik, 7500 adet ağaç türü olmak üzere 107.500 adet dikim yapılmıştır.

Silifke Belediyesi olarak kentimizi daha yeşil, daha bakımlı, daha nefes alınır bir Akdeniz kenti yapmak için mahallelerimizde ne kadar yeşil alan varsa projeler yaparak, park ve yeşil alanlarımızı çoğaltmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36