Ücretsiz Altın Çağ’da Bilim Sergisi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması amacıyla “Altın Çağ’da Bilim Sergisi” açıyor.

Ücretsiz Altın Çağ’da Bilim Sergisi
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek olan Altın Çağ’da Bilim Sergisi’ni ilköğretim öğrencileri, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.

Bilimin çağlar içerisindeki icatları, gelişimi gibi konularda mekanik, optik, tıp, keşifler, uçuş, matematik, mimari, medrese, astronomi gibi farklı alanlardan oluşan Altın Çağ’da Bilim Sergisi,  23 Şubat 2018 tarihinde, saat 17.30’da Cumhuriyet Alanı’nda açılacak.

Dünyada 2. kez Mersin’de açılacak olan sergi, Mersin’in ardından tüm dünya gençlerini de 7. ve 16. yüzyıllar arasında yaşamış Türk ve İslam Medeniyetine ait bilim insanları ile tanıştırmayı planlıyor.

Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Altın Çağ’da Bilim Sergisi, tamamen yerli mühendisler ve uluslararası bilim camiasında önemli yere sahip Türk ve İslam Tarihi akademisyenleri ile çalışılarak, Türk ve İslam Kültürü’nü en etkili şekilde anlatmak adına oluşturuldu.

Türkiye’de ve dünyada ikinci defa düzenlenecek olan sergide, İslam Medeniyetinin gelişimine katkı sunan ve yeni buluşlar kazandıran bilim adamlarının eserleri yer alacak. Yüzyıllar öncesinin İslam Coğrafyasında yaşamış, günümüz bilim ve teknolojisine büyük katkı sağlamış bilim insanlarının 7. yüzyıldan 16. yüzyıla kadar olan Altın Çağ Dönemi’nde yaptığı icat ve keşiflerin sergilenip anlatılacağı Altın Çağ’da Bilim Sergisi, Türkiye’de ikinci defa Mersin’deki ziyaretçileri ile buluşacak.

Dünyada 2. kez Mersin’de

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle ziyaretçilere kapılarını açacak olan sergi dünya genelinde ikinci defa görücüye çıkacak. Sergide İslam Medeniyetinin bilim, teknoloji ve güzel sanatlar gibi birçok alanında toplumların gelişimine katkıda bulunan ve yeni buluşlar kazandıran bilim adamlarının eserleri sergilenecek.

Altın Çağ’da Bilim Sergisi, ziyaretçileriyle Türk ve İslam Medeniyetindeki bilim adamlarının yapıt ve keşiflerini paylaşarak gelecek için bu dâhilerden ilham alınmasını ve görkemli geçmişin herkes tarafından öğrenilmesini amaçlıyor.

Altın Çağ’dan kalan bir hazine

Sergide tıp alanında önde gelen bilim insanı El Zehravi, gök bilimi konusunda Takiyüddin ve El Biruni’nin yanı sıra, iki kıta arasında planörle uçmayı başaran ilk insan olan Hezarfen Ahmed Çelebi, eserleri ile Avrupalı birçok mimara ilham kaynağı olan önemli başyapıtların mimari Mimar Sinan, tarım endüstrisi ve bitkiler konusunda çok önemli makineleri ve mekanizmaları geliştiren mühendislik dehaları El-Cezeri gibi Türk ve İslam Medeniyetine ait birçok önemli bilim adamının buluşları sergilenen eserler arasında yer alacak.

Altın Çağ’da Bilim Sergisi, ziyaretçilerine sunduğu icatlar, keşifler ve gözlerden saklanan tarihin gerçekleri ile İslam Medeniyetindeki bilimsel ve kültürel hazineyi, onları görmek isteyen insanlara verebilmeyi amaçlıyor.

Türk ve İslam Medeniyetlerinin büyük bilim dehalarını tanıma ve insanlığa kattıkları yüksek değeri görme fırsatının sunulacağı bu sergiyle genç nesillerin yüksek ideal ve ufuklara sahip olmalarının önünün açılması planlanıyor. Geçmişteki başarıların ziyaretçilere aktarılması ile günümüzde de bu başarıların sağlanması ve yaşadığımız zamanın Biruni’lerine, İbn-i Sina’larına, Mimar Sinan’larına bunun ilham olması hedefleniyor.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36