Yevmiye fiyatları belirlendi; Tam gün yevmiye 285 TL oldu

Yevmiye fiyatları belirlendi; Tam gün yevmiye 285 TL oldu

Yevmiye fiyatları belirlendi; Tam gün yevmiye 285 TL oldu

Yevmiye fiyatları belirlendi; Tam gün yevmiye 285 TL oldu

Tarım ve Narenciye işçileri için fiyatlar belirlendi: tam gün yevmiye 285 TL oldu.

HABER:ATİKE CEYLAN KAÇAR

Erdemli Tarım Emekçileri Derneği, Silifke Tüm Tarım Çalışanları ve Çavuşları ve çavuş Derneği, Mut S. S. Emek Hizmetleri Kooperatifi ve Çavuşlar Temsilcileri işçi yevmiyeleri için toplandı.

Tarım ve Narenciye işçilerinin ücretlerinin belirlenmesi için yapılan toplantıya  Erdemli Tarım ve Emek İşçileri Derneği Başkanı Ahmet Şimşek, Silifke Tüm Tarım Çalışanları Derneği Başkanı Veysel Atar, Mut S.S. Emek Koop Başkanı Enver Alıç, Erdemli Tarım Çavuşu Ahmet Coşar, Erdemli Çavuş Temsilcisi Havva Yıldırım, Silifke Tarım Çavuş Temsilcisi Yüksel Bülbül, Silifke Tarım Çavuş Temsilcisi Elife Can, Mut İşçi Temsilcisi Semra Çetin,  Mut Tarım Çavuş Temsilcisi Leyla Özdil ve Silifke Tarım Çavuşu Naci Kararlar  katıldı.

Ortak alınan karar sonucunda 01.01.2023 tarihinden geçerli olmak üzere Tarım ve Narenciye işçileri için tavsiye edilen asgari ücret ile yıl içerisinde asgari ücret 2 yarı dönem tekrar hesaplanma yapılmak şartıyla günlük yevmiye ( yemek işverene ait) 285 TL, yarım gün 180 TL ve küfeci farkının 35 TL oldu.  Alınan kararlara göre işçinin tam yevmiye alması için 8 saat çalışması zorunludur. 6-14 yaşından küçüklerin çalıştırılması yasaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36