Zeytin üreticisi memnun

Mersin'de Zeytin Fiyatları Üreticileri Memnun Ediyor

Zeytin üreticisi memnun

Mersin'in Mut ilçesinde zeytin üreticileri, düşen rekolteye rağmen zeytinyağı fiyatlarındaki artıştan dolayı memnun. Bu yıl zeytin rekoltesinin düşük olması sebebiyle alım fiyatları üçe katlanarak 300 ile 350 lira arasında değişiyor. Mut ilçesinde 130 bin ton zeytin ve 10 bin ton zeytinyağı elde edilmesi bekleniyor.

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bu yıl zeytin ve zeytinyağı rekoltesinde düşüş yaşanıyor. Düşen rekolteye rağmen sıfır asitli ve kalitesi yüksek olan zeytinyağında yaşanan alım fiyatlarındaki artıştan dolayı altın yılını yaşayan üretici memnun. Mut ilçesinde sofralık kayısıdan sonra önemli ihracat ürünlerinden ve kalitesi yüksek olan zeytinyağının, bu yıl rekoltesinin düşük olması sebebiyle alım fiyatları arttı. Geçen yıl 80 ile 100 lira arasında değişen zeytinyağı fiyatları bu yıl üçe katlayarak 300 ile 350 arasında değişiyor.

Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz, "Bu yıl dünyada meydana gelen zeytin ve zeytinyağı rekoltesinin düşüklüğü sebebiyle, zeytin ve zeytinyağı fiyatları üçe katladı. Zeytin rekoltesinin düşük olması zeytinyağının fiyatının artmasına etkili oldu" dedi.

Zeytin ve zeytinyağı rekoltesinin düşük olması sebebiyle zeytinyağı fiyatlarının Türkiye genelinde arttığını ifade eden Yılmaz, "Türkiye'nin zeytinyağının yüzde 20'sini karşılayan Mut ilçesinde hasadın sonuna yaklaşıyoruz. Bu yıl yok yılı olmasına rağmen ilçede 130 bin ton zeytin, 10 bin ton ise zeytinyağı elde edilmesi bekleniyor" diye konuştu.Mut zeytin ve zeytinyağının birçok ülkeye ihraç edildiğini ifade eden Yılmaz, "Gerek iklimsel avantajıyla kaliteli, natürel, organik üretimin avantajıyla gerek Fransa'ya, gerek Japonya'ya, gerek Birleşik Arap Emirlikleri'ne ilçemizden ihracat yapan firmalarımız bulunmaktadır" dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36