Zeytinin kara suyu korkuttu

Mersin’in Silifke İlçesinde tarım arazilerine giden kanala akan zeytinin kara suyu çiftçiyi tedirgin etti.

Zeytinin kara suyu korkuttu

 

 ATİKE CEYLAN

 Sabah erken saatlerde vatandaştan gelen bir ihbarla kanala akan zeytinin karasuyunu araştırmaya başlayan Silifke Sulama Birliği yetkileri, kaynağın Silifke Organize Sanayisinde faaliyet gösteren zeytin posası fabrikasının havuzunda meydana gelen çatlaktan aktığı tespiti yapıldı.

 Burunucu Mahallesi Bozdoğan deresine akan karasu yetkilileri harekete geçirdi. 

 Silifke Sulama Birliği ekipleri, Jandarma ekipleri ve Silifke Çevre Şube Müdürlüğünden ekipleri, OSB’de bulunan fabrikada kasıtmı yoksa kazamı olduğunu araştırmaya başladı.

 Yapılan incelemeler neticesinde herhangi bir kastın bulunmadığı anlaşılırken, durumu fark eden fabrika yetkileri tarafından da çatlaktan sızıntı yapan suyun kontrolü için makinelerle toprak dolgu yaptıkları,  diğer yandan da çatlağın tamir edilmeye çalışıldığı öğrenildi.

Fabrika yetkilisi Necdet Kutlu; kazanın sabaha karşı meydana geldiğini, fark ettikleri andan itibaren tamiri ve karasuyun tarım arazilerine akmasını önlemek için çalıştıklarını, ayrıca durumu anında çevre müdürlüğüne bildirdiklerini söyledi.

 Silifke Sulama Birliği Yetkilisi Süleyman Doğdu  ise; “ dün geceden bu yana aktığını tahmin ettiğimiz bu zeytinin kara suyunu gören vatandaş zaten bahçesine bu suyu salmaz. Fakat bizim endişemiz suyun döküldüğü yer olan Akgöl’e kadar ulaşmasıydı. Şuan için suyun önünü kestik.  Toprakla kanalı kapatıp vidanjörlerle suyun çekilmesi sağlanacak. Umarım balıklara bir zarar vermez. Biz bile sabahtan bu yana bu suyun kokusunu çekiyoruz. Boğazımızda bir yanma hissi oluştu. Sulun Akgöl’e ulaşmaması ve erken fark edilmesi büyük bir şanstır. Bu olayda kasıt yok elbet kaza olduğu tesbit edildi ama böyle durumların bir daha yaşanmaması için işletmelerin daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Halkımıza geçmiş olsun” dedi.

Bahçe kenarlarında suyu fark eden vatandaşlar ise sabah saatlerinde akan karasuyun daha çok olduğunu, şuan suyun azaldığını böyle bir durumun bir daha yaşanmamasını dilediklerini söylediler.

Vatandaşlar geceden bu yana tonlarca karasuyun kanala aktığını söylese de, fabrika yetkilisi Kutlu. 25-30 ton karasuyun oluşan sızıntıdan dışarı aktığını söyledi.










 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36