1 yılda 14 milyon 125 metreküp atıksu arıtıldı

1 yılda 14 milyon 125 metreküp atıksu arıtıldı

1 yılda 14 milyon 125 metreküp atıksu arıtıldı
 Kesintisiz içmesuyu çalışmalarının yanı sıra temiz bir kent için de çalışmalarını sürdüren MESKİ Genel Müdürlüğü, Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nde 1 yılda 14 milyon 125 metreküp atıksuyu arıttı. Gelişmiş biyolojik koku giderme sistemleriyle donatılan tesis, Viranşehir, Davultepe, Tece, Kuyuluk, Çiftlik ve Bozön yerleşimlerinin atıksuyunu arıtarak, denize deşarjını sağlıyor. Atıksuların deşarj edildiği alıcı ortamda yaşayan canlılar korunurken, ekolojik denge sistemi bozulmuyor.

MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç çevre dostu bir tesis olan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin, üretilen biyogazdan kendi elektrik enerji ihtiyacını yeşil enerjiden karşılamak üzere tasarlandığını belirterek, “Atıksu Arıtma Tesislerimiz ile atıksuların çevreye verdiği kirliliği en aza indirerek, kentimizin ve Akdeniz’in temizliğine önemli katkılar sunuyoruz. Atıksuları temiz bir şekilde denize deşarj ederek, halkımızın Mersin sahillerinden güvenle denize girebilmesini sağlıyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 384 bin eşdeğer nüfus ve 55 bin m3/gün kapasiteye sahip Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nde 1 yılda 14 milyon 125 bin metreküp atıksuyu arıttı.

Uluslararası standartlara uygun olarak inşa edilen Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi, Viranşehir, Davultepe, Tece, Kuyuluk, Çiftlik ve Bozön yerleşimlerinin atıksuyunu arıtıyor. Arıtılmış sular, Viranşehir’de bulunan derin deniz deşarj istasyonu ile denize deşarj ediliyor. Atıksulardaki organik maddelerin arıtılarak deşarj edilmesi sayesinde, atıksuların deşarj edildiği alıcı ortamda yaşayan canlılar korunurken, ekolojik denge sistemi sağlanıyor. Tesisin koku giderim üniteleri giriş ve çıkış parametreleri sürekli olarak izleniyor.

Alkaç: “Kentimizin ve Akdeniz’in temizliğine katkı sunuyoruz”

MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, Mersin’in farklı lokasyonlarda bulunan Atıksu Arıtma Tesisleri ile atıksuyun temiz ve sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi adına çalıştıklarını şu şekilde ifade etti:

“Atıksu Arıtma Tesislerimiz ile atıksuların çevreye verdiği kirliliği en aza indirerek, kentimizin ve Akdeniz’in temizliğine önemli katkılar sunuyoruz. Atıksu ile beraber gelen kimyasallar ya da organik maddelerin ayrışması sonucu oluşan gazlar sebebiyle zaman zaman hissedilen koku probleminin çözülmesi için, biyolojik damlatmalı filtre sistemiyle çalışan koku giderme üniteleri kullanıyoruz. Biyofiltrasyon sistemi kullanarak, etrafta bulunan yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlarımızın etkilenmemesi adına koku oluşumunu asgariye indiriyoruz. Toplanan kokuyu biyolojik koku giderme ünitesinde arıtarak atmosfere temiz bir şekilde iletiyoruz. Potansiyel koku riskinin yüksek olduğu akşam saatlerinde ve özellikle yaz dönemlerinde tesis içinden ve en yakın yerleşim yerlerinden numuneler alarak akredite laboratuvarlarında periyodik olarak analizlerini gerçekleştiriyoruz. Atıksuları temiz bir şekilde denize deşarj ederek, halkımızın Mersin sahillerinden güvenle denize girebilmesini sağlıyoruz”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79