17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Kapanış Konseri

17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Kapanış Konseri

17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Kapanış Konseri

Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası, Kıbrıslı ünlü piyanist Rüya Taner’in solist olarak yer aldığı 

Festival Kapanış Konseri’ni gerçekleştirmek için Mersin’e geliyor.

17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Festival Kapanış Konseri ile Türkiye’nin en köklü orkestralarından Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı aynı sahnede buluşturuyor. G. Gershwin, E. Grieg ve Kıvanç Tepe’nin eserlerinin seslendirileceği Konser, 08 Mayıs 2018 Salı saat: 20.00 Mersin Kültür Merkezi yer alacak.

Şef  Tarık Tal yönetiminde gerçekleştirilecek konserin ilk bölümünde, Kıbrıslı usta piyanist Rüya Taner, G. Greshwin’in An American in Paris ve G. Grieg’in Piyano Konçertosu’nu seslendirirken, konserin ikinci bölümünde ise  Kıvanç Tepe’nin Bu Vatan Bizim Oratoryosu’nu solist sanatçılar; Gökçe Nur Semerci, Onur Polat, Hasan Berk, TSK Armoni Mızıkası ve MDOB Orkestrası ve Korosu eşliğinde seslendirilecek. Bu Vatan Bizim eserinin anlatıcısı ise Mersin Opera’sının usta rejisörlerinden Kenan Korbek. Koro şefi Anıl Aydın. Festival Kapanış Konseri, TSK Armoni Mızıkası ve MDOB Orkestrası’nın ortak etkinliği olarak düzenlenmekte.

TSK Armoni Mızıkası, 190 yıllık geçmişi ile Türkiye’nin en eski orkestrasıdır. 1826 yılında “Musika-i Humayun” adıyla İstanbul’da kurulan topluluk, Türkiye’de çok sesli müziğin yerleşmesine büyük katkıları olmuştur. Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte 1923 yılında, Atatürk ’ün kültür ve sanat reformunun ilk adımı olarak Ankara’ya getirildi. Zengin tarihsel bir birikime sahip olan topluluğun repertuvarında, klasik, caz, pop, halk müziğinin en seçkin eserleri yer almakta.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz yıldan bu yana emek vererek hazırlandığımız başarılı bir festivalin daha sonuna gelindi. Bizimle birlikte emeği geçen herkese, ayrıca sponsorlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Kentimizin marka değeri en yüksek kurumu olarak dünyanın seçkin solist ve müzik topluluklarını sanatseverlerle buluştururken, bu vesileyle Mersin’in adını dünyaya taşıyarak paha biçilmez tanıtım fırsatları yarattık. Değerli halkımıza en derin saygılarımızı sunar, barış dolu nice festivallerde yeniden görüşmek umuduyla hoşça kalın” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36