17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Ödülleri

17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında üç ayrı dalda verilen ödüller açıklandı.

17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Ödülleri

Sanat Yönetmenliği’ni Erdoğan Şanal’ın, Sanat Danışma Kurulu üyeliklerini; Prof. Rengim Gökmen, Prof. Dr. Cihat Aşkın, İbrahim Yazıcı’nın ve Remzi Buharalı’nın yaptığı 17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında üç ayrı dalda verilen ödüller açıklandı.

2018 Mersin Uluslararası Müzik Festivali Ödülleri şöyle dağıtıldı; Festival Sanat Ödülü:  Yarım asırlık sanat hayatıyla pek çok başarıya imza atarak sanatsal değerler üreten ünlü sanatçımız Suna Kan’a, Festival Kent Ödülü: Mersin’de yaşayan Cumhuriyetimizin ulu çınarlarından Muazzez İlmiye Çığ’a, Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü ise genç yaşta elde ettiği uluslararası başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Yiğit Karataş’a verildi.

Festival Ödülleri, 14 Nisan 2018’de gerçekleştirilecek Açılış Konseri öncesi sahiplerine takdim edilecek.  

Ödül Gerekçeleri

Festival Sanat Ödülü: 

Devlet Sanatçısı Suna Kan

2018 MUMF Festival Sanat Ödülü, 1971 yılında Devlet Sanatçısı ünvanı verilen ve yarım asrı aşkın sanat hayatıyla paha biçilmez değerler yaratan, dünyanın en prestijli sanat ödüllerini ülkemize taşıyarak sanat hayatımıza eşsiz katkılar sağlayan, müzik kültürümüzün dev çınarlarından Devlet Sanatçısı Suna Kan’a verilmiştir.
Festival Kent Ödülü:

Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ

Geleceğe bırakacağımız en önemli hazine kültür mirasıdır. 100 yıllık ömrüne sayısız başarılar sığdıran,   insanlığın antik tarihine ışık tutan Sümeroloğ Muazzez İlmiye Çığ, kültürümüze kazandırdığı onlarca kitabıyla halen yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. 17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 2018 Festival Kent Ödülü, bu doğrultuda günümüze olduğu kadar yarınımıza da ışık tutan paha biçilmez çalışmalarından dolayı Muazzez İlmiye Çığ’a vermiştir.

Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü:

Yiğit Karataş

Mersin Uluslararası Müzik Festivali, gençlerimizi müziğe özendirmenin yanı sıra yetenekleriyle Türkiye’nin ve dünyanın yıldızı olmaya aday gençleri ödüllendirip tanıtarak, önlerini açmayı da hedeflemektedir. Bu doğrultuda, MEÜ. Devlet Konservatuvarı’ndan 2008 yılında mezun olan 1994 doğumlu Yiğit Karataş, uluslararası yarışmalarda aldığı birincilik dereceleriyle genç yaşına rağmen adından sıkça söz ettirmiş, klasik müziğin yükselen yeni yıldızı olarak, ülkemizi gururlandırmasından dolayı Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü’ne layık görülmüştür.

Elde ettiği başarılar ve ödüllerin yanı sıra, dünya çapında saygın bazı orkestralarda başkemancı olarak, pek çok eser seslendiren Karataş, halen Manhattan School of Music’te tam burslu olarak öğrenim hayatına devam etmektedir. 

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı yaptığı açıklamada; “17 yıldır dağıttığımız ödüllerle saygıdeğer pek çok sanatçımızın ismini Mersin’e taşımış, bir o kadar da klasik müziğin genç yıldızlarını sanatseverlerin takdirine sunmuş bulunuyoruz. Bu kez de kültürümüzün dev ismi keman sanatçısı Sayın Suna Kan ve yüz yılı aşkın ömrüne yüzlerce değerli çalışma sığdırarak hepimize rol model olan Sayın Muazzez İlmiye Çığ’a sanat ve kent ödüllerini verirken, Mersin’de yetişmiş ve başarılarıyla dünya çapında adından söz edilen Yiğit Karataş, Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödül’ne değer bulunmuştur. Saygın adlarını güzel Mersin’imize taşımış olmaktan çok mutluyuz ve onurluyuz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36