Akdoğan, “Kredisini geri çeken Bankalar EK-TA Şirketini mağdur ediyor”

Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan'dan basın açıklaması

Akdoğan, “Kredisini geri çeken Bankalar EK-TA Şirketini mağdur ediyor”

HABER: ATİKE CEYLAN

Konya’nın Ereğli ilçesinde süt bankacılığı modeliyle üyelerinden topladığı parayı ödeyemediği iddia edilen EK-TA şirketinin yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan, bir açıklama yaparak, ulusal televizyon kanallarında yapılan yanlış haberler nedeniyle geçmiş dönemde çekilen banka kredilerinin bankalar tarafından geri çekildiğini söyledi.

 

24 Mart 2018 tarihinde yapılan genel kurulla Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Başkan Ersin Akdoğan,  devraldığı EK-TA şirketinde  iddia edildiği gibi eski yönetimde yer almadığını, bunun tamamen asılsız olduğunu, devralınan şirkette şuan yeni bir sistem kurarak şirkette bulunan 900 ortağının menfaatine çalışmalara başladıklarını belirtirken, ‘Basında çıkan haberden dolayı mağdur olduk,  bankaların kredilerini geri istemesi bizi olumsuz etkileyecek 900 ortağımızla birlikte bizleri üzdü” dedi.

 

Akdoğan, “24.03.2018 günü yapılan olağan genel kurulda EK-TA Şirketin ortakları tarafından yönetim kurulu başkanı olarak seçildim. Bu süre zarfında Şirketin durumunu incelettirdim. Ne yazık ki 25.03.2018 tarihinde çeşitli TV kanallarında buranın eskiden beri yöneticisi ve başkanı olduğum vurgulanarak şahsım hedef alınmıştır” dedi.

 

Konya’nın Ereğli ilçesi Zengen Mahallesi’nde 2007’de kurulan EK-TA şirketinde üyelerinin parasını ödeyemediği iddiasıyla olağanüstü genel kurul kararı alındı. Toplanan genel kurulda, Yönetim Kurulu Başkanlığına Ersin Akdoğan getirildi.

Akdoğan, yaptığı açıklamada, şirketi ayağa kaldırmak için yola çıktığını belirterek, “24.03.2018 günü yapılan olağan genel kurulda EK-TA Şirketinin ortakları tarafından yönetim kurulu başkanı olarak seçildim. Bu süre zarfında Şirketin durumunu incelettirdim. Ne yazık ki 25.03.2018 tarihinde çeşitli TV kanallarında buranın eskiden beri yöneticisi ve başkanı olduğum vurgulanarak şahsım hedef alınmıştır. Halbuki yukarıda da belirttiğim üzere 24.03.2018 itibari ile yönetim oluşturuldu. 25.03.2018 tarihinde TV kanallarında EK-TA Şirketinin 5 yüz hayvanın öldüğü iddia edilerek ortaklara bu şekilde SMS gitmiştir denilerek asılsız haber yapılmıştır. Ortaklara bu şekilde bir SMS iletilmemiştir. Yine 25.03.2018 TV ve gazetedeki haberlerde EK-TA Şirketi Konya’nın Karapınar ilçesindeki bir işletme gibi gösterilmektedir. Halbuki EK-TA Şirketinin Konya Karapınar ilçesindeki işletme ile bir ilişkisi bulunmamaktadır. EK-TA Şirketi çalışmalarına devam etmektedir.

25.03.2018 tarihinde yapılan haberlerden dolayı bazı bankalar verdiği krediyi geri çağırmıştır. Özellikle bölge müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde basından çıkan haberlerden dolayı olduğu söylenmiştir. Kamuoyu da takdir eder ki güçlü bir şirket bile olsanız 11 milyon gibi bir krediyi ödemekte zorluk çekersiniz. Kaldı ki bankanın kredi ödemesi mayıs ayı itibari ile başlayacaktır.

Yine diğer bir bankaya da kredilerde ödenmemezlik gibi bir durum olmamıştır. Hal böyle iken Şirket zor durumda bırakılmakta bir komplo kurulmaktadır. Çünkü Şirketin içeride sadece bir bankada 18 milyon Liralık teminatı bulunmaktadır. Bundan dolayı diğer alacaklılarda Şirkete icra kanalıyla tahsilat yoluna gitmişlerdir. Bizlerde yönetim kurulu olarak mevcutta bulunan hayvanları elden çıkararak dezenfeksiyon işlemine başlayacağız. İşçi maaşları ve tazminatları SGK ve vergi borçları ödenecektir. Yeniden sistem kurarak çalışmalara başlayacağız” dedi.













Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36