Altunok, “Halkımızın Yanındayız”

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, yangında zarar gören aileleri ziyaret ederek, “Orman yangınlarında yaşanan mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. ” dedi.

Altunok, “Halkımızın Yanındayız”
Akdere, İmamuşağı (Boğsak), Işıklı, Yeşilovacık ve Hırmanlı mahallelerinde çıkan orman yangını süresince belediye olarak hem yangının söndürülmesinde mücadele eden ekiplere destek verdiklerini bildiren Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok yaptığı açıklamada, “İmamuşağı mahallesi (Boğsak) mevkiinde başlayan orman yangının ardından Yeşilovacık, Hırmanlı, Akdere ve Işıklı mahallelerimizde bu yangından büyük zarar gördü. İlçemize bağlı bu mahallelerimizde meydana gelen yangınlarda ormanlarımız kül oldu. Bu yangının yanı sıra yerleşim alanlarında da etkili olan yangın, vatandaşlarımıza, orman canlılarımıza ve hayvanlarımıza da büyük zararlar verdi. Yangınların başlamasıyla birlikte tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerimizin de desteğini hep yanımızda hissettik. Biz de belediye olarak orman yangınlarından dolayı zarar gören vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ediyoruz. Evi yanan ve kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için İlçe Kaymakamlığımız ve AFAD ekibi ile birlikte tesbitler yapıyoruz. Yeşilovacık mahallemizde evi yanan Yusuf Tan ve evin içerisinde çeyiz eşyası yanan Fatma Tan kardeşimiz başta olmak üzere diğer mahallelerimizde evleri kullanılamaz halde olan vatandaşlarımıza belediye olarak gereken desteği veriyoruz. Çeyiz eşyası yanan ve evlilik hazırlığı içerisinde olan Fatma Tan’ın düğününü yapması için biz de elimizden gelen desteği vereceğiz. Diğer mahallelerimizde ise geçimini hayvancılıkla sürdüren ailelerimizi de ziyaretimizde hayvanların yaşam alanlarının, saman ve yemlerinin de yandığını gördük. İlçemize bağlı ova mahallelerimizde yaşayan çiftçilerimizle de yaptığımız görüşmeler sonunda saman ve yem yardımının mağdur olan vatandaşlarımıza ulaştırılmasına devam ediyoruz. Silifke Belediyesi olarak her zaman halkımızın yanındayız. Silifke’mizde belediyecilik hizmetlerimizi sürdürürken büyük bir felaket yaşayan mahallelerimize de iş makinası, personel, gıda, yiyecek ve içecek yardımlarımızı ulaştırmaya devam ediyoruz. Cenabı Allah bizlere bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Silifke’mize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun” diyerek yangından zarar gören aileleri ziyaret etmeye devam edeceğini açıkladı.

Kendilerini ziyarete gelen Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’u bağrına basan orman yangını mağduru vatandaşlar ise, “Başkanım, yangınların başlamasıyla birlikte bizimle söndürme çalışmalarına destek verdiniz. Belediyenin iş makinalarını, personel ve diğer alanlarda ihtiyaç duyduğumuz tüm desteği bizlere sağladınız. Hep yanımızda oldunuz. Şimdi de bizleri evlerimizde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunuyorsunuz. Belediye Başkanımızı iyi günde kötü günde yanımızda gördüğümüz için teselli buluyoruz. Allah sizlerden razı olsun başkanım” diyen vatandaşlar yangınlar sebebiyle içinde bulundukları sıkıntıları da her fırsatta dile getirdiler.

04.08.2021, Mevlüt Partal, Silifke,

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36