Araç yolcu kapasitesinin yüzde 50’sinden fazla yolcu alanlara cezai işlem uygulandı

Araç yolcu kapasitesinin yüzde 50’sinden fazla yolcu alanlara cezai işlem uygulandı

Araç  yolcu kapasitesinin yüzde 50’sinden fazla yolcu alanlara cezai işlem uygulandı
  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınına karşı tüm birimleriyle mücadelesini sürdürüyor. Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta denetim ekipleri, salgına karşı alınan tedbirler kapsamında toplu taşıma araçlarını kent genelinde rutin olarak denetlemeyi sürdürüyor.

 Araçlardaki yolcu sayısı ile aracın iç ve dış hijyenini denetleyen ekipler, araçların dezenfeksiyon edildiğine dair yapıştırılan etiketleri de kontrol ediyor. Ekipler, Büyükşehir’in yurttaşlar için hazırladığı, içinde el dezenfektanı ve sabun gibi temel hijyen malzemelerinin yer aldığı sağlık paketlerini de yolculara dağıtıyor. Denetimlerde, yolcu sayısının araç yolcu kapasitesinin yüzde 50’sinden fazla olmamasına büyük önem gösteren ekipler, araçlarda sosyal mesafenin korunmasına da dikkat ediyor.

 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de etkilerini giderek artıran Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı tüm birimleriyle koordineli olarak yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta denetim ekipleri, salgına karşı alınan tedbirler kapsamında toplu taşıma araçlarını kent genelinde rutin olarak denetlemeyi sürdürüyor. Ekipler, denetimlerde yolculara Büyükşehir’in hazırladığı sağlık paketlerini de dağıtıyor. 

Yolcu sayısının araç yolcu kapasitesinin yüzde 50’sinden fazla olmamasına dikkat eden ekipler, Büyükşehir Belediyesi’ne ve kooperatiflere bağlı toplu taşıma araçlarını tek tek durdurarak denetliyor. Kurallara uymayanlara ise cezai işlem uyguluyor.

 Ekipler, araç kapasitesinin yüzde 50’si kadar yolcu alma kuralını şoförlere hatırlatıyor

 Virüsle mücadelede alınması gereken en önemli tedbirlerin başında sosyal mesafeyi korumak geliyor. İşe gitmek ya da ihtiyaçlarını karşılamak için evden çıkmak zorunda olan yurttaşların birbirleriyle olan temasını en aza indirmek için toplu taşıma araçları kapasitesinin yarısı kadar yolcu alıyor. Büyükşehir Trafik Zabıta denetim ekipleri, bu kural başta olmak üzere, aracın iç, dış hijyeni ve yapılması gereken rutin dezenfeksiyon işlemi konusunda toplu taşıma araçlarında denetim gerçekleştiriyor. Dezenfeksiyon yapıldığına dair araca yapıştırılan etiketleri kontrol eden ekipler, şoförlere sefer sırasında düzenli maske kullanımı konusunda da uyarıda bulunuyor.

 Belediye otobüsleri de kooperatiflere bağlı minibüsler de tek tek denetleniyor

 Zabıta ekipleri, kentin farklı noktalarında aralıksız olarak denetleme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda toplu taşıma araçlarına yönelen ekipler, denetimlerde özellikle İçişleri Bakanlığı’nın 24 Mart 2020 tarihli genelgesinde belirtilen noktaları dikkate alıyor. Genelgede “İl/ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçları (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul edecek; araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacak” ifadeleri yer alıyordu.

 Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçları, personel servisleri ve kooperatiflere bağlı minibüsleri tek tek durduran ekipler denetimlerde, araçlardaki yolcu sayısının araç kapasitesinin yüzde 50’sinden fazla olmamasına büyük özen gösteriyor. Araçlarda yolcuların sosyal mesafesini korumasına da dikkat eden ekipler, kurala uymayan yolcuları uyarıyor. Belirtilenden fazla yolcu alan araç sürücülerine ise cezai işlem uygulanıyor.

 Zabıta ekipleri yolculara sağlık paketi dağıttı

 Gerekli denetimleri yapan Trafik Zabıta denetim ekipleri, yolculara Büyükşehir’in hazırladığı, içinde el dezenfektanı, sabun, maske ve bilgilendirme broşürü bulunan sağlık paketlerini de sunuyor. Ekipler, yolculara maske kullanımı konusunda hassasiyet göstermeleri ve mümkün olduğunca evlerinde kalmaları çağrısında da bulunuyor.

 Özmüş: “Hep birlikte bunu aşacağız”

 Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdür Vekili Zekeriya Özmüş yapılan denetimlerle ilgili bilgi verdi. Özmüş, denetimlerin yanı sıra ekiplerin virüs tehdidiyle ilgili gerekli noktalarda yolcuları da bilgilendirdiğini ifade ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in halk sağlığına verdiği önemden dolayı, biz de halkımızı bilinçlendirmek amacıyla toplu taşıma araçlarında hem denetim hem de bilgilendirme uygulaması yapıyoruz. Halk sağlığı ile ilgili hazırlanan sağlık paketlerini halkımıza sunuyoruz. Vatandaşlarımıza mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları konusunda ve gerekli tedbirleri almaları konusunda bilgilendirme yapıyoruz” dedi.

 Koronavirüs salgınıyla mücadelede çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydeden Özmüş, “Toplu taşıma araçlarına, yüzde 50 yolcu taşıma kuralına uymaları, temizlik, hijyen ve dezenfeksiyona önem vermeleri konusunda bilgilendirme yapıyoruz” diye konuştu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36