Başkan Kocamaz; “Hizmet Bizim Gibi Dava Adamlarının İşi”

Başkan Kocamaz; “Hizmet Bizim Gibi Dava Adamlarının İşi”

Başkan Kocamaz; “Hizmet Bizim Gibi Dava Adamlarının İşi”

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hizmet üretmek için uzakları yakın eden ‘Göz Göze Programı’nın en son buluşmasında 13 Silifkeli muhtarla canlı bağlantı yoluyla bir araya gelerek, muhtarların öneri, sorun ve şikâyetlerini dinledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmaya başlayan ’Göz Göze Programı’ ile mahalle muhtarları, video konferans sistemiyle Başkan Kocamaz ile canlı olarak görüşmeye devam ediyor. Program ile randevu talebinde bulunan mahalle muhtarları, merkeze gelmelerine gerek kalmadan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile görüntülü ve canlı olarak görüşüp, taleplerini Başkan Kocamaz’a ilk ağızdan iletme fırsatı buluyor.

 

Muhtarlarımız bir nevi Uç Beyi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz göreve geldikleri günden bu yana bütün bir ekip olarak Mersin’i kucakladıklarını belirterek,  hangi ilçede nasıl bir hizmet gerekli ise o yönde çalıştıklarını söyledi.

 

Mersin’i, kırsalıyla merkeziyle tarihinde görülmemiş hizmetlerle tanıştırdıklarına değinen Başkan Kocamaz, yıllarca çözülememiş problemleri çözdüklerinin altını çizerek, “Biz Mersin’i topyekûn ayağa kaldırmak ve kıt imkânlarla vatandaşımızı memnun etmek için yoğun bir gayretin içerisine giriyoruz. Muhtarlarımız bizim için çok önemli çünkü onlar aslında bir nevi uç beyleri.

 

Yerleşim birimlerinde vatandaşlara hizmetlerimizin ulaşmasında rol üstleniyorlar.  Muhtarlarımızla uyum içerisinde çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Üç yıldır yapılan hizmetlerle Mersin bir uçtan bir uca ayağa kaldırıldı. Ama yılların ihmalinin 3 yılda tamamen ortadan kaldırılmasına ne bütçemiz, ne zamanımız ne de elemanımız yeter. Ama bir plan ve program çerçevesinde her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Tabi muhtarlarımız haklı olarak hizmetlerin bir an evvel gelmesini istiyorlar. Muhtarlarımızdan biraz empati rica ederek, sabırlı olmalarını istiyoruz” dedi.

 

Mersin’in Toroslar’ın tepesinden Akdeniz’e kadar tarih boyunca önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış çok özel bir coğrafyada olduğunu ve bu coğrafyada yaşayan Mersinli hemşerilerine hizmet etmekten onur duyduklarını belirten Başkan Kocamaz,  “Bugüne kadar yapılanlar bundan sonra yapılacak olanlarında bir göstergesi. Elbette eksiklerimiz var. Ama Mersin’in geneline baktığımız zaman 3 yılda yapılan hizmetler birçok soruna çözüm oldu ve Mersin 3 yıl gibi kısa sürede belli bir noktaya geldi. Ama yetmez. Biz çalışmaya, vatandaşlarımızda bizlere dua etmeye devam edecek ki yeni hizmetlerle, hem bölgelerimiz hem de vatandaşlarımız buluşmuş olsun. Bütün muhtarlarımıza bugüne kadar bizimle diyalogu sürdürdükleri için teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun” şeklinde konuştu.

 

Muhtarın alt yapı ile ilgili isteklerini not alan Başkan Kocamaz, “Biz çevreye duyarlı bir yerel yönetimiz. Problemin mutlaka çözülmesini arzu ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren 8 tane arıtma tesisi hayata geçirdik. Hala inşaatı devam edenler var. Alt yapı konusunda Anamur, Bozyazı, Aydıncık’ta bu problemleri çözdük. Sorunu çözmeye nüfusu yoğun olan yerlerden yani sahilden başlamak durumundayız. Biraz sabredersek öncelikler gerçekleştikten sonra yukarıya doğru bu tür çalışmalar devam edecek. Allah bize ömür verirse, vatandaşımızda destek verirse bütün yerleşim birimlerinde alt yapıyı çözüp paket arıtmalar yapmak ve çevre kirliliğinin önüne geçmek istiyoruz. Zor bir iş ama biz hep zor işlere talip olduk” dedi.

 

“Biz siyaseti de vatandaşa hizmet etmek için yapıyoruz”

Söz verdikleri her konuda sonuna kadar mücadele ettiklerini ve bu yüzden diğer siyasetçilerden farklı olduklarını ifade eden Başkan Kocamaz,  “Herkes şunu iyi bilsin ki bu işin siyaseti olmaz. Biz siyaseti de vatandaşa hizmet etmek için yapıyoruz ve verdiğimiz her sözün arkasındayız Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımız hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorlar. Onun için alnımız açık, başımız dik. Allah hepinizden razı olsun. İnşallah hep birlikte gönülleri ve elleri birleştirerek eksik hizmetleri tamamlayacağız. Ülkemiz ateş çemberi altında. O yüzden birlik ve beraberlik içerisinde yaşamamız gerekiyor. Bizim ayrıntılarda boğulmak yerine ülkenin geleceği adına gayret göstermemiz gerekiyor. Bizden sonraki nesillere daha güzel bir Mersin ve daha güzel bir dünya bırakalım diyorum. Buradan köylerimize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Muhtarları canlı konferans ile bir araya getirerek, böyle bir şans verdikleri için teşekkür eden Silifkeli muhtarlar, daha önce alamadıkları hizmetleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan almaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler. Program sonunda Tosmurlu Mahalle Muhtarı Remzi Kır saz çalarak Başkan Kocamaz için yazdığı şiiri okudu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36