Başkan Turgut, Asfalt Plenti Tesisi’ni inceledi

Başkan Turgut, Asfalt Plenti Tesisi’ni inceledi

Başkan Turgut, Asfalt Plenti Tesisi’ni inceledi

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Asfalt Plenti Tesisi alanında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, “Asfaltsız mahallemiz ve asfaltsız sokağımızın kalmamasını planlıyoruz” dedi.

Başkan Turgut, beraberindeki Başkan Yardımcısı Ömer Savar ve Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte Asfalt Plenti Tesisi alanında yapılan çalışmaları yerinde denetleyerek, üretim hakkında bilgi aldı.

İlçe genelindeki yol çalışmaları için kendi asfaltlarını kendilerinin ürettiğini, böylece daha ucuza mal edip kaliteli hizmet sunmaya çalıştıklarını belirten Başkan Turgut, “Bu tesisi sadece Asfalt Plenti Tesisi olarak değerlendirmek doğru değildir. Tesisimiz sayesinde kendi asfaltımızı kendimiz üretiyor ve daha ucuza mal ediyoruz. Aynı zamanda asfaltta dışa bağlılıktan tamamen kurtulmuş oluyor, böylelikle asfalttan büyük oranda kar sağlamış oluyoruz. Ayrıca daha fazla asfalt üreterek asfaltsız mahallemiz ve asfaltsız sokağımızın kalmamasını planlıyoruz.

Burada sıcak bitüm asfalt ile değişik boyutlarda çakıllar karıştırılarak yol kaplama malzemesinde hazır hale getiriliyor. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve nihayete eren bu çalışmayla, ilçemiz genelinde yeni yapılan ve bozulan yollar için kullanılan asfalt üretimini bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla üçte bir oranda arttırarak, şantiyemizde üretilen asfaltımızı 88 mahallemizde de kullanmaktayız.

Silifke herkesin bildiği gibi 2693 kilometrekarelik bir alana sahip olup, Tarsus ve Mut ilçelerinden daha büyüktür. 117 bin nüfusa sahip ilçemizde 88 mahallemize de eşit hizmet götürmek için çalışıyoruz. Buna bağlı yol sorunumuzu da kendi ürettiğimiz asfalt sayesinde asgari boyuta indirmiş olacağız. Böylece köylerden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimizin en ücra köşelerine kadar asfalt çalışmalarını ulaştırıp, kentimize rahat ve konforlu bir ulaşım imkanı getireceğiz. Asfaltta kullanılacak malzeme seçimi ve kullanılacak malzeme miktarları titizlikle takip ediliyor. Bu kalitenin sürekliliği arz etmesi ve yollarımıza kaliteli asfalt yapılması için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36