Başkan Turgut, Çaltıbozkırlıların Yayla Şenliğine katıldı

Başkan Turgut, Çaltıbozkırlıların Yayla Şenliğine katıldı

Başkan Turgut, Çaltıbozkırlıların Yayla Şenliğine katıldı

Çaltıbozkır Mahallesi Eğitim, Kültür, Tanıtım, Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 1.si gerçekleştirilen Yayla Şenliğine katılan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Birlik ve beraberlik içerisinde şenliklerimizi, festivallerimizi ve öz değerlerimizi korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz’ dedi.

Çaltıbozkır Derneği'nin bu yıl 1.'sini gerçekleştirdiği Yayla Şenliği, Çaltıbozkır Mahallesi’nin Sina mevkiinde yapılırken, şenliğe yöre sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Dernek Başkanı Mehmet Asım Özçalık, hizmetlerinden ve katkılarından dolayı Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a teşekkür plaketi takdim etti.

BAŞKAN TURGUT, “ÖZ DEĞERLERİMİZİ KORUYUP YAŞATMALIYIZ’

Şenliklerin yöre insanının yaylada buluşma adresi olduğunu belirterek, Çaltıbozkırlılar Şenliğinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Silifke olarak birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilemeye ve yaşatmaya devam ediyoruz. Festivaller, şenlikler, eğlenceler ve geçmişten gelen ne varsa imkânlarımız ölçüsünde yaşatmaya ve bu etkinliklerimizi gelecek nesillere aktarmaya devam ediyoruz. Şenliklerde halk oyunları oynanır, yöresel giysiler sergilenir ve yöresel yemekler yapılarak, şenliğe gelen misafirlere ikramlar edilir.

Ayrıca yeni nesillere bu şekilde yaşadığımız kültürümüzde görsel ve bilimsel olarak aktarılır. Yayla kültürü bölgenin yaşamını etkileyen önemli unsurlardan biridir. Yaylalar da, yaylalara çıkış da, yaylalardan iniş de bu kültürün birer parçalarıdır.

Bu yıl ilk defa böyle bir şenlik gerçekleştiriliyor. Diliyorum ki birlik ve beraberlik içerisinde bu şenliklerin devamını getireceğiz. Bu güzel buluşmalarımız geleneksel hale gelip, derneğimiz sayesinde ayakta kalmayı başaracaktır. Derneğimizin bugüne kadar gelişinde, kurulmasında, etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen dernek başkanlarına, üyelerine, temsilcilerine ve yönetim kuruluna yürekten teşekkür ediyorum. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.

“ŞENLİKLERİMİZLE BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRİYORUZ”

Dernek Başkanı Mehmet Asım Özçalık, 1. Yayla Şenliğini gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, şenliklerin yöre insanlarının kaynaşmasında önemli katkısının olduğunu belirtti. Özçalık, "Şenliklerimiz, yöre insanlarımızın böylesi güzel etkinliklerde, eğlencelerde buluşma yeri olarak bilinir. Bu yıl 1.’sini yaptığımız yayla şenliklerimizin amacı bu şenliklerimizin yöre insanlarımız tarafından unutulmaması ve vatandaşlarımızın birlik beraberliğini sağlamlaştırmaktır. Bu sayede köylerimizde unutulmamaktadır” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36