Başkan Turgut, ‘Engelleri hep beraber aşacağız’

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Turgut, ‘Engelleri hep beraber aşacağız’

Engelliler Haftası'nın dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlandığını hatırlatan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Engelliler konusu insani ve vicdani sorumluluk meselesidir. Çünkü her insan bir engelli adayıdır. Dolayısıyla her insanı ve her kurumu ilgilendiren bir meseledir. Bu bağlamda gerek kamu kurum ve kuruluşları, gerekse sivil toplum örgütleri bu meseleyi bir sosyal farkındalık meselesi olarak algılamalıdır" dedi.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Turgut mesajında; " Bilindiği gibi ülkemizde Engelliler Haftası 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanmaktadır. Engellilik, dünyamızın genel bir sorunu olduğu için, engelliler haftası sadece ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere bağlı 150 den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Engelli vatandaşlarımız söz konusu olduğunda, devletimizin resmi kurumları, belediyemiz ve sivil toplum kuruluşları hiçbir  fedakârlıktan kaçınmamaktadırlar.  Herkes biliyor ki engelli bireylerimize hizmet etmek bir gönül işidir.

Biz diyoruz ki asıl engelli, karşısına bir zorluk çıktığında hemen pes eden, bu zorluğu aşmak için mücadele etmeyendir. Engelliler için yaptığımız her hizmetin bir gün kendimize de lazım olabileceğini  unutmayalım.

Biz her zaman engelli kardeşlerimizle ve büyüklerimizle beraberiz. Ama bazı şeylerin hatırlanması ve gündeme gelmesi açısından da bu haftaların en iyi şekilde kutlanması gerekiyor. Türkiye’de 4 milyon 883 bin civarında engellimiz var. Silifke’de ise yaklaşık 2500 civarında engellimiz var. Tabi biz bu engelli kardeşlerimizin hepsini göremiyoruz.  Birçoğu belki evlerinden dışarı çıkamıyorlar. Bizim yapmak istediğimiz bu engelli kardeşlerimizin sosyal hayata karışması ve dışarı çıkması.

Biz belediye olarak bu konuda her şeyi yapma gayreti içerisindeyiz. Silifke Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl hizmete sunduğumuz Yaşlı ve Engelli Taşıma Aracı ile bugüne kadar toplam 878 kez ulaşım sağlandı.

Tabiî ki hastaneye ulaşmak, tedavi olmak herkesin hakkı ama hastaneye ulaşma konusunda engelli kardeşlerimizin çok büyük sorun ve sıkıntılar yaşadığını biliyordum. Bir hekim olarak bunu önceden biliyor ve bunun rahatsızlığını hissediyordum. En sonunda bu hayalimizi gerçekleştirdik. Engelli ve yaşlı kardeşlerimiz rahat bir şekilde hastaneye ulaşımlarını gerçekleştiriyoruz.

Bir engelli kardeşimiz hastaneye gitmeyi düşündüğü zaman belediyemizi yani 444 69 20’yi arayacak ve biz hemen kendisine gideceğiz. Evinden alıp hastaneye götürerek hastanedeki tedavisi tamamlandıktan sonra yine oradan alıp evine ulaştıracağız. Belli bir yaşın üzerindeki yaşlı vatandaşlarımıza da aynı araçla bu hizmeti sunuyoruz.

“İLÇEMİZE ENGELSİZ PARK KAZANDIRDIK”

Bu hizmetimizin yanı sıra belediyemize bağlı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün Sosyal Marketinden 2850 vatandaşımız giysi-kıyafet, 161 aile yakacak yardımı, 36 yaşlı vatandaşımız evde bakım hizmeti,  29 ihtiyaç sahibi ailede ev onarım hizmetinden faydalanmıştır.

Biz her zaman sizlerle beraber olmaya sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve göz önünde olmalarını sağlayarak, engelli, engelsiz bütün vatandaşlarımızın bir araya gelerek vakit geçirebileceği parkımızın yapımını tamamladık.

Bu park sayesinde engelli çocuklarımızın rahatlıkla dolaşabilecekleri gezi, oyun ve dinlence alanları oluşturduk. Böylelikle onların daha sağlıklı bir şekilde vakit geçirme keyiflerini yaşamlarına kazandırmış olduk.

Engelsiz Parkı’n açılışının Engelliler için anlamlı olan böyle bir haftaya denk gelmesi de İlçemiz genelindeki kutlamalara ayrı bir renk katmıştır. Gönlümüz sizlerle beraber. Sadece lafta değil icraatta da bunu gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Silifke’yi engelliler açısından daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için elimizden geleni yapacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36