Başkan Turgut, “İyi ki Silifke var, İyi ki Silifkeliler var”

Başkan Turgut, “İyi ki Silifke var, İyi ki Silifkeliler var”

Başkan Turgut, “İyi ki Silifke var, İyi ki Silifkeliler var”



İstanbul’da düzenlenen 2017 EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katılarak, İlçenin tanıtımını en iyi şekilde gerçekleştiren Silifkelileri, İstanbul başta olmak üzere farklı illerde yaşayıp fuarı ziyarete gelen hemşerileri de yalnız bırakmadı.

Silifke standı yerli ve yabancı konuklarını ağırlarken, memleket özlemi çekenlerle de doldu taştı. Ziyaretçilere Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut tarafından Silifke hatıralarını konu alan çeşitli hediyeler verildi.

Silifke için birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini sergileyerek, ilçenin tanıtımına katkı sunan herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Kent Konseyi Başkanımız Rifat Karaduman, Ticaret Odası Başkanımız Nurettin Kaynar, Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanımız Kürşad Sayın, Olba Yoğurt İsmail Köroğlu, Cezeryeci Ali İşletmecisi Ali Özsu, Palm Beach Otel Muhammet Salman, Özkaymak Pastahanesi Nurettin Çapar, Mediterranean Otel, Silifke Tol Turizm Osman Ruhi Tol, Kültür Müdürümüz Üstün Zayim ve personellerimize emekleri ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

İşte Silifke böyle bir ilçedir. Tarihi, kültürü, doğal güzellikleri, limonu, çileği, yoğurdu, cezeryesi, mavi yengeci, yılan balığı, kekliği, yoğurtlu lokumu, folkloru, denizi ile ünlü ve bir o kadarda farklı bir ilçedir. Bu farklılığımızı ve zenginliğimizi Silifke olarak bir kez daha dünyaya duyurmuş olduk. İyi ki Silifke var İyi ki Silifkeliler var diyoruz” dedi.

“SİLİFKE FARKI EMİTT FUARINA YANSIDI”

“Silifkeliler olarak yaşadığımız ilimizi ve ilçemizi ulusal ve uluslararası fuarlarda tanıtmak gerçekten güzel bir faaliyet” diye açıklamasını sürdüren Başkan Mustafa Turgut, “Mersin ili içerisinde gerek turizm gerekse tarım ürünleri açısından zengin olan ilçemiz standı, fuara ayrı bir hava ve ayrı bir renk kattı. Açmış olduğumuz Silifke standını birbirinden değerli konuklar ziyaret etti. Burada tarihi ve kültürel değerlerimizi anlatan broşürler dağıtarak, ilçemize özgü çilek, yoğurt, yoğurtlu lokum, limon, çilekli yoğurt, yengeç, yılan balığı gibi lezzetleri de yerli ve yabancı konuklarımıza ikram ettik.

Tarihi, kültürü, doğası, iklimi başta olmak üzere birçok şehrin sahip olduğu özelliklerin tümünü yüreğinde barındıran Silifke’miz, tarım ve turizm yönüyle bu fuara damgasını vurmuştur” dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36