Başkan Turgut, “Sonucu değiştiremesek bile vebal altında kalmak istemiyoruz”

Başkan Turgut, “Sonucu değiştiremesek bile vebal altında kalmak istemiyoruz”

Başkan Turgut, “Sonucu değiştiremesek bile vebal altında kalmak istemiyoruz”


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısının 2. oturumunda söz alan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan 1/50 bin ölçekli İl Çevre Düzeni Planı’nda Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin işaretlenmemesi gerektiğini belirterek, komisyon üyelerinin bu konuda sağlıklı bir karar alması gerektiğini açıkladı.

Büyükşehir Belediye Meclisinde söz alarak, 1/50 bin ölçekli İl Çevre Düzeni Planı’nda Akkuyu Nükleer Güç Santraliyle ilgili bir konuşma yapan Başkan Mustafa Turgut, “Yürütülen çalışmaların hepsi elbette kanuna uygun olacak. Kanuna uygun bir çalışma oldu mu olacak mı bunu da bilmiyoruz. Fakat bunları vurgulamaya gerek yok. Mecburen kanuna uygun bir çalışma olması gerekiyor. Sevk edilecek başka komisyonun üyeleri de meclis üyelerimizden oluşuyor ve bu meclis üyelerimizin bulunduğu komisyonların görev yapmasını ben sulanma olarak kabul etmem. Ne kadar çok komisyon üyesi ve meclis üyesi bu konuda görev yaparsa daha sağlıklı karar verilir ve sulanma diye bir şey olmaz.

Diğer bir husus ise daha komisyona gitmeden komisyonun alacağı, komisyonun yapacağı çalışmalarla ilgili yorum yapılmaması gerekir diye düşünüyorum. Komisyon üyelerini etkileyici herhangi bir söz şu aşamada söylenmemelidir.

Biz bu toplantıda komisyona havalesini tartışıyoruz. Yani komisyonun alacağı bir kararı tartışmıyoruz. Arkadaşların bu konuda neye hassasiyet gösterdiğini ben anlamadım. Burada meclis ve komisyon kararını verir ondan sonra bakanlığa gider. Bu hükmü Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir vebal olarak görüyoruz. Mecliste buna karar verebilir ama bu vebal altında kalmayız ve bakanlık nasıl karar verirse bu vebal onlara ait olur. Daha sevk etme aşamasında bunu tartışmanın bence bir gereği yok. Burada beklentimiz şahsi anlamda meclis olarak tarihe bir not düşülmesidir. Sonucu değiştiremesek bile vebal altında kalmak istemiyoruz. Meclisin bu anlamda bir sorumluluğu var diye düşünüyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan 1/50 bin ölçekli İl Çevre Düzeni Planı’nda Akkuyu Nükleer Güç Santraliyle ilgili kararın Çevre ve Sağlık Komisyonuna havalesine oy birliğiyle kabul edildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36