Başkan Turgut’tan narenciye işçilerine ziyaret

Başkan Turgut’tan narenciye işçilerine ziyaret

Başkan Turgut’tan narenciye işçilerine ziyaret

 Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ilçede narenciye hasat sezonunun başlamasıyla birlikte hasatta çalışan işçileri ziyaret ederek onlarla birlikte yemek yedi.

 

‘TARIM İŞÇİLERİMİZE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM’

Tunç Narenciye sahibi Murat Tunç ile birlikte, narenciye çalışanlarına kolaylıklar dileyen Başkan Turgut, tarım emekçilerinin sofralarına konuk oldu. Narenciyenin yetişmesi anlamında ilçenin büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Başkan Turgut, “Hasat sezonunun tüm çiftçilerimize bereket getirmesini diliyorum. İnşallah hem üreticimiz hem de alıcımız memnun olur. Köylü ve çiftçimizin alın terlerinin tam karşılığını alabilmeleri, ürünlerini gerçek anlamda değerlendirebilmeleri için mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Narenciye ilçemiz için önemli bir üründür.

 

Narenciye işçisinin çalışma şartlarını ve yapmış oldukları işin kıymetini çok iyi bilirim. Bugünkü ziyaretlerimizde de sizlerle bir araya gelerek sorunlarınızı dinleyip bilgi alışverişinde bulunduk. Tüm bahçe sahiplerimize ürünlerinin bereketli olmasını dilerim."

 

ÜRETİCİ, ‘NARENCİYEDEN BU YIL UMUTLUYUZ’

Narenciye üreticisi ve Tunç Narenciye Sahibi Murat Tunç, ‘Başkanım ziyaretleriniz bizleri onurlandırdı. Tarım işçilerini ve üreticilerini ziyaret etmeniz, derdimizi sıkıntımızı dinlemeniz bizleri çok mutlu etti.

 

Bu yıl narenciye üretiminden ve satışından çok umutluyuz. İnşallah böyle gider. Üretim maliyetlerimiz çok yüksek olduğu gibi gübre, zirai ilaç, mazot ve işçilik maliyetlerine artık yetişemiyoruz. Maliyetler sürekli artarken, limonun fiyatı 10 yıldır aynı kalmıştı. Önümüzdeki yıl çok daha kötü günler bekliyor olabilir bizi. AB bizden narenciye almıyor, çünkü İtalya, İspanya ve Fransa’da da narenciye üretiliyor ve bize ihtiyaçları yok. Bir tek Rusya vardı, onlar da bir yıl alıyor bir yıl almıyor. İnşallah bu yıl herhangi bir kriz olmazda narenciye satışlarımız iyi gider’ dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36