Başkan Turgut’tan Yörük Türkmen Vakfı’na ziyaret

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Yörük Türkmen Vakfı Silifke Şubesini ziyaret ederek, Vakıf Temsilcisi Savaş Şimşek ve yönetim kurulundaki üyelerle bir araya geldi. Ziyarette Başkan Turgut’a Yörük poşusu hediye edildi.

Başkan Turgut’tan Yörük Türkmen Vakfı’na ziyaret

Silifke’de yeni kurulan ve çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan Yörük Türkmen Vakfı’nı ziyaret eden Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, vakıf yönetimini ve üyelerini 21 ile 22 Nisan tarihlerinde Gökbelen Yaylasında yapılacak olan Yörük Çalıştayı’na davet etti.

‘BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE YÖRÜKLERİN DEĞERLERİNİ YAŞATMALIYIZ’

Yörük Türkmen Vakfı Temsilcisi Savaş Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a vakfın çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Vakıf Temsilcisi Şimşek, Başkan Turgut’a yönetim kurulunu tanıtarak, Silifke Belediyesi'nin kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Savaş Şimşek, ‘Ortaklaşa gerçekleştirilebilecek projeler ve çalışmalarda her zaman başkanımızın ve belediyemizin yanındayız. Birlik ve beraberlik içerisinde Yörüklerimize sahip çıkmalı ve Yörüklerin gelenek, kültür ve bu değerlerini en iyi şekilde yaşatmalıyız. Önümüzdeki günlerde belediyemizin gerçekleştireceği Yörük Çalıştayı haberlerine çok sevindik. İnşallah hep birlikte orada olacağız. Hizmetlerinizde başarılarınızın devamını diliyor, ziyaretleriniz için yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum’ dedi.

‘YÖRÜKLERİMİZE HAK EDİLEN DEĞERİ VERMEMİZ GEREKİYOR’

Ülke geneline dağılan Yörüklerin yıllardır birliktelik sağlayamadıkları için dağınık ve bir birinden kopuk yaşadığını dile getiren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Silifke’de böyle bir vakfın kurulmasına çok sevindik. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde Yörüklerimizin hak ettikleri değere kavuşmalarını sağlayacağız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştireceğimiz çalıştayımıza tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından büyük bir rağbet ve katılım var. Çalıştay kapsamında, Musa Eroğlu konserinin yanı sıra halk oyunları, yörüklerin yaşamını konu alan paneller, konuşmalar, sunumlar, yöresel sanatçıların konserleri ve farklı etkinlikler yer alacak. Çalıştayımızda yeme, içme ve ulaşım tamamen ücretsiz olup belediyemiz tarafından karşılanacak. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı, 21 Nisan ve 22 Nisan günlerinde Gökbelen Yaylası’nda yapılacak olan Yörük Çalıştayı’na bekliyoruz’ diye konuştu.

Yörük Türkmen Vakfı Silifke Şubesi yönetimi, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmediler.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36