Bayat Ekmek İsrafına Son Verecek Proje

Bayat Ekmek İsrafına Son Verecek Proje

Bayat Ekmek İsrafına Son Verecek Proje

ERDEMLİ BELEDİYESİ’NDEN ‘BAYAT EKMEK TOPLAMA KUTUSU’ PROJESİ

Erdemli Belediyesi tarafından ilçe genelinde bayat ekmekleri toplama ve değerlendirme projesi başlatıldı. Belediye tarafından ilçe genelinde hayata geçirilen ‘Bayat Ekmek Toplama’ projesi ile israfın önüne geçilecek, toplanan ekmekler yiyecek sıkıntısı bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yem olacak. Erdemli Belediyesinin yeni projesi vatandaşlardan tam not aldı.

Erdemli Belediyesinin hayata geçirdiği proje kapsamında kent merkezinde bina ve site yanına konulan bayat ekmek kutuları sayesinde çöpe atılacak bayat ekmekler toplanıyor. İsrafın önüne geçilerek çöpe atılmaktan kurtarılan bayat ekmekler, hayvan barınaklarına kazandırılacak ve yiyecek sıkıntısı bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yem olacak. Belediye yetkililerinden yapılan açıklamada; vatandaşlarında duyarlılık gösterdikleri proje sayesinde büyük miktarda bayat ekmek toplandığı bildirilirken, belediye tarafından yeni uygulamaya konulan projenin her geçen gün biraz daha olgunlaştığı ve yaygınlaştı belirtildi. Yetkililer, vatandaşın da duyarlılık örneği sergilediği bilgisini vererek, destek verdiği proje ile israfın önünün kesildiğine dikkati çektiler.

BAŞKAN TOLLU, VATANDAŞLARIN ‘BAYAT EKMEK TOPLAMA' PROJESİNE KATKIDA BULUNMASI ÇAĞRISI YAPTI

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yaptığı açıklamada; belediye tarafından uygulanmaya başlanılan proje kapsamında ekmek israfının önlenmesi konusunda vatandaşın bilinçlendirilmesinin amaçlandığını kaydederek, ayrıca yiyecek sıkıntısı bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yem olacağına dikkat çekti. Başkan Tollu açıklamasında, ‘Bayat Ekmek Toplama’ projesine tüm vatandaşlarının katkıda bulunması ricasında bulundu. Başkan Tollu, ‘’İlçe genelinde bina ve sitelerin önünde uygulamaya koyduğumuz proje kapsamında bayat ekmekleri kutuların içinde biriktiriyoruz. Görevlilerimiz, belirli günlerde bu ekmekleri topluyor ve hayvanlara yem olarak kullanılmak üzere hayvan barınaklarına ve ilgililerine teslim ediyor. Vatandaşlarımızdan her gün biriken bayat ekmeklerini bayat ekmek kutusuna koymalarını rica ediyorum. Hiç kimse israf etmesin. Herkes ‘Bayat Ekmek Toplama' projesine katkıda bulunsun’’ çağrısı yaptı.

BELEDİYE VATANDAŞLARDAN TAM NOT ALDI

Erdemli Belediyesinin ‘Bayat Ekmek Toplama’ projesi ile bayat ekmeğin çöpe atılmak yerine hayvanlara yem olarak kullanıldığını belirten vatandaşlar, ‘Bayat Ekmek Toplama’ projesiyle bayat ekmeklerin çöpe atılmasının önüne geçildiğini söyledi ve Erdemli Belediyesine teşekkür ederek görüşlerini paylaştılar.

HACER KARAYEL: EKMEK İSRAFINA SON VERECEK BİR PROJE

Erdemli Belediyesinin yeni projesinin faydasına dikkat çeken Hacer Karayel, bayat ekmeklerin çöpe atılmasının yanlış bir davranış olduğuna işaret ederek, ‘’Belediyemizin başlatmış olduğu çalışmasıyla ekmeklerimiz çöpe değil bayat ekmek toplama kutusuna atılacak. Belediye Başkanımız Sn. Mükerrem Tollu’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum’’ dedi.

HÜSNE ÇAVUŞOĞLU: BU PROJEYLE HAYVANLARDA AÇ KALMAYACAK

Projeden oldukça memnun olduklarını belirten Hüsne Çavuşoğlu, ‘’Belediyemizin yeni başlattığı çalışmayla ekmek israfının önüne geçilecek ve hayvanlarımızın karnı doyacak. Bayat ekmekler israf olmayacak çöpe atılmayacak. Başkanımıza böyle bir hizmet gerçekleştirdiği için teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz’’ dedi.

SEYFETTİN GÖKTAŞ: BU PROJEYE HERKESİN DESTEK OLMASINI İSTİYORUM

Erdemli Belediyesinin ‘Bayat Ekmek Toplama’ projesinin önemine değinen Seyfettin Göktaş ise insanlar açısından çok faydalı bir proje olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu; ‘’Sitemize bayat ekmek kutusu konmadan önce vatandaşlar bayat ekmeklerini apartman önüne istifliyordu zamanla heder oluyordu. Ekmeğin bizim en büyük nimetimiz olduğu unutulmamalı. Belediye Başkanımız Sn. Mükerrem Tollu’ya böyle bir projeye imza attığı için çok teşekkür ediyorum. Belediye çalışanlarını da emeklerinden dolayı kutluyorum. Bu projeye herkesin destek olmasını istiyorum.’’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36