Büyükşehir Kışa Hazır

Büyükşehir Kışa Hazır

Büyükşehir Kışa Hazır

 Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçen kış başarıyla geçtiği karla mücadele sınavına bu yıl da tam kadro hazırlandı. Muhtarlık İşleri Dairesi’ne bağlı koordinasyon ekipleri ve iş makineleri, olası kar yağışına karşı alarm durumuna geçirildi.

 Binlerce kilometre aşıldı, mahsur kalanlar kurtarıldı

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ve her ilçede kritik noktalarda konuşlandırılan Koordinasyon Şube Müdürlükleri, olası kar yağışı için tüm önlemleri aldı.

Geçen kış bazı bölgelerde yer yer 2 metreye ulaşan kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkilese de Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla karla kapanan binlerce kilometrelik yol ulaşıma açıldı, yüzlerce vatandaş ise mahsur kaldığı bölgelerden kurtarıldı. Ani bastıran yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolları kısa sürede açan ekipler, zamanla yarışarak onlarca hastayı sağlık kuruluşlarına yetiştirdi. Erdemli İlçesi Büyük Sorgun Mahallesi’nde doğum sancısı tutan Ayşe Serin de Büyükşehir ekiplerinin 5 saat süren çalışması sayesinde 1,5 ay erken doğan Hira Bebeği sağlıklı şekilde kucağına aldı.

 

Mersinli artık kardan korkmuyor

 

Merkez hariç 9 ilçede 62 iş makinesi, 43 kamyon ve 20 diğer türden araçla alarm durumuna geçirilen ekipler, 195 personelle en uzak noktalarda yaşayan vatandaşın yardımına koşmak için hazır tutuluyor.

Geçen kış 125 araç ve 195 personelle merkez dışında kalan bölgelerin yardımına ulaşan karla mücadele ekipleri, 10 bin 69 kilometre yolu ulaşıma açtı. 2016 ve 2017 yıllarında karla mücadele çalışmalarını başarılı şekilde yürüten ekipler, toplamda 16 bin 761 kilometre yolu ulaşıma açarken, yardımına yetiştiği vatandaşların da takdirini kazandı.

“Büyükşehir sayesinde gönlümüz rahat”

Sarıkaya Mahalle Muhtarı Mustafa Ulak, geçen sene etkili olan kar yağışında Büyükşehir Belediyesi’nin kısa sürede yardımlarına koştuğunu anlatarak artık kardan korkmadıklarını anlattı. Muhtar Ulak, “1981 yılında böyle bir kar yağmıştı, bir de geçen sene yağdı. 30 yılda bir gelen kardı ve çok güzel kar yağdı. Ama Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz sağ olsun bütün yollarımızı açtırdı, hiçbir sıkıntı çekmedik. Yani artık kar yağsa da eskisi kadar korkmuyoruz. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehir karla mücadele sınavını başarıyla geçti. Geçen seneki çalışmaları gördükten sonra artık bu sene gönlümüz rahat. Geçmişte burada kar yağdığı zaman 10-15 gün yollar kapalı kalırdı. Artık gece kar yağıyor ama sabaha yollarımız açılmış oluyor” dedi.

Geçen kış yolda kalan aracının Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kurtarılarak köye kadar getirildiğini anlatan Yusuf Özer ise “Geçen seneyi bir daha görmek istiyoruz dersem yalan söylemiş olurum. İyi bir kış geçirdik. Çok fazla kar yağdı. Erdemli’den yaylaya çıkarken aracım yolda arıza yaptı. Sağ olsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri köyüme kadar arabamı çekti. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele konusunda geçen sene dersini tam yaptı ve görevini en iyi şekilde yerine getirdi. Sahil kentinde karla mücadele ekibi oluşturmak kolay değil ama bunu başarabilmek de çok önemli” diye konuştu.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36