Büyükşehir, Susanoğlu ve Kızkalesi halk plajları’nın mavi bayrağını yeniledi

Büyükşehir, Susanoğlu ve Kızkalesi halk plajları’nın mavi bayrağını yeniledi

Büyükşehir, Susanoğlu ve Kızkalesi halk plajları’nın mavi bayrağını yeniledi
 Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Denizkızı Turizm A.Ş. sorumluluğunda bulunan Kızkalesi ve SusanoğluHalkPlajları, sahip olduğu Mavi Bayrağı yeniledi. Mersin’in denizini, sahilini ve doğasını koruyan Büyükşehir, Mavi Bayrak alınabilmesi için gerekli olan 33 kriterin tamamını yerine getirdi.

2020 yaz sezonunda9 plajını yeni normalleşme sürecine uygun olarak düzenleyenBüyükşehir, verilen uluslararası bir çevre ödülü olan Mavi Bayrağı tüm plajlarında dalgalandırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaz sezonunda pek çok sayıda misafiri ağırladığı gözde halk plajları olan Kızkalesi ve Susanoğlu, uluslararası kriterlerin tamamını yerine getirerek, yeniden Mavi Bayrak almaya hak kazandı.

Mersin’in denizini, sahilini ve doğasını koruyan Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in doğaya ve çevreyeyönelikortaya koyduğu vizyonla Kızkalesi ve SusanoğluHalk Plajlarının yanı sıra sorumluluğunda bulunan diğer 7 plajında da Mavi Bayrak dalgalandırmak için titizlikle çalışıyor.

Kızkalesi ve SusanoğluHalk Plajlarının Mavi Bayrağı yerini korudu

Gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olarak tanımlanan Mavi Bayrağı almak için yerine getirilmesi gereken 33 kriter, çevre eğitimi ve bilgilendirme, plajda deniz suyu kalitesi, çevre yönetimi ile can güvenliği ve hizmetleri, arıtma ve kanalizasyon altyapı sistemleri başlıkları altında toplanıyor.Plajda gerekli ilk yardım malzemelerinin bulunması, kirlilik kazaları ve riskleri ilemücadele edebilecek acil durum planları, plajda farklı kullanımlar sonucu meydana gelebilecek kazalara karşı alınabilecek önlemlerin tümü Büyükşehir Belediyesi tarafından sezonda tatilcilerin akınına uğrayan Kızkalesi ve SusanoğluHalk Plajlarında alındı ve plajların sahip olduğu Mavi Bayrakyerini korudu.

Büyükşehir’in sahillerinde daha fazla MaviBayrak dalgalanacak

Mersin turizminin göz bebeği olan sahiller, yaz sezonunda çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip Mersin’de Büyükşehir’in sorumluluğunda bulunan Kızkalesi ve Susanoğlu Halk Plajları her yıl Mavi Bayrak unvanıyla taçlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kızkalesi ve SusanoğluHalk Plajlarının yanı sıra Yapraklıkoy,Yemişkumu,Kocahasanlı,  Kumkuyu,  Tırtar, Töbank ve SultankoyHalk Plajlarında da Mavi Bayrak dalgalandırmak için yürüttüğü çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor.

Yıldız: “Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar bir çevrenin sembolü”

Mavi Bayrağı uygar bir çevrenin sembolü olarak tanımlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Yıldız, “Mavi Bayrak, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın vermiş olduğu,33 kriteri taşıyan uluslararası bir ödüldür. Mavi Bayrak denince aklımıza temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar bir çevrenin sembolü gelir. Kızkalesi ve SusanoğluHalk Plajlarında mavi bayrak ödülümüz bulunmaktadır. Mavi Bayrak her yıl düzenli olarak yapılan denetim ve incelemeler neticesinde yenilenir” dedi.

“Mavi Bayrak ödülünüönümüzdeki yıllarda tüm plajlarımıza kazandıracağız”

Çevre faaliyetlerinin titizlikle yürütüldüğünün bir göstergesi olan Mavi Bayrağın Büyükşehir’in tüm plajlarında yerini alması için çalıştıklarını ifade eden Yıldız, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş. olarak iki plajımızda bulunan Mavi Bayrak ödülünü Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde önümüzdeki yıllarda tüm plajlarımıza kazandıracağız. Bunun için bu yıl, önümüzdeki yılların planlamasını ve çalışmalarını başlattık. İnşallah tüm plajlarımız Mavi Bayraklı olacak” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79