Çarkçılı’da Çocuklar Hayalini Kurdukları Oyun Parklarına Kavuştu

Çarkçılı’da Çocuklar Hayalini Kurdukları Oyun Parklarına Kavuştu

Çarkçılı’da Çocuklar Hayalini Kurdukları Oyun Parklarına Kavuştu

 Erdemli Belediyesi, büyükşehir yasası sonrası mahalleye dönüşen belde-köylerde farklı noktalarda çocuk oyun parkları ve spor alanları oluşturmaya devam ediyor. Hayalini kurdukları oyun gruplarına kavuşan ve yüzü gülen çocuklarla birlikte yeni park ve spor alanlarının Çarkçılı sakinlerinin de kullanımına açık olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, mahalle sakinlerinin istediği zaman Erdemli Belediyesi tarafından yapılan alanlardan yararlanabileceğini belirtti.

 

Erdemli Belediyesi başta büyükşehir yasasıyla kendilerine bağlanan yeni mahalleler ve bugüne kadar hiç parkı olmayan yerleşim birimlerine park ve spor aletleri kuruyor. Belediye ekipleri uzak yakın demeden Erdemli merkezi ve mahallelere yeni parklar oluştururken, bazı mevkilere de vatandaşların yararlanması için oyun grupları ve spor aletleri armağan ediyor.

 

 Kargıpınarı Mahallesi Çarkçılı mevkiinde 2017 yılı içinde yapılan parkla vatandaşları ilk defa bu hizmetle buluşturmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, gittikleri mahallelerde yapılan hizmetleri görmenin kendileri için büyük bir onur ve gurur kaynağı olduğunu söyleyerek, mahallelerin kuruluşundan beri aldıkları hizmetlerin kat kat fazlasını son dört yıl içerisinde aldıklarını açıkladı.  Başkan Tollu yaptığı açıklamada; “Yaptığımız parkları sadece insanların günlük dinlenme ihtiyaçlarını karşılamaları için değil, yeri geldiğinde kır düğünlerinin, toplantıların, nişanların yapılabileceği bir konumda inşa etmeye çalışıyoruz.

 

Bu parklarda insanlarımız hem hoşça vakit geçirecek, hem de çoluk çocuklarını güvenli bir şekilde oyun oynatma imkânına sahip olacaklar. Erdemli sınırları içerisinde Erdemli Belediyesi’nin hizmetlerinin gitmediği hiçbir yer kalmadı. Köylerimizin tamamında çocuk oyun grupları ve spor aletlerimizi görebilirsiniz. Çarkçılı’da bu kapsamda çocuk oyun grupları ve yeni parklarına kavuştular. Hizmette sınır tanımıyoruz, birçok mahallemizde artık ikinci üçüncü oyun gruplarını kuruyoruz” dedi.

 

HAYALİNİ KURDUKLARI PARKLARA KAVUŞTULAR

Hayalini kurdukları oyun gruplarına kavuşan ve yüzü gülen çocuklarla birlikte yeni park ve spor alanlarının Çarkçılı sakinlerinin de kullanımına açık olduğunu ifade eden Başkan Tollu, mahalle sakinlerinin istediği zaman Erdemli Belediyesi tarafından yapılan alanlardan yararlanabileceğini belirtti. Çocuk oyun parkının mahallelerine kurulmasını heyecanla bekleyen çocuklar, çalışmaların tamamlanmasıyla salıncak ve kaydıraklara koşarak, oyun parkının keyfini çıkarmaya başladı. Büyükşehir yasası sonrası Erdemli Belediyesi hizmet alanına giren Çarkçılı’da çocuklar yıllardır hayalini kurdukları oyun gruplarına kavuşurken, çocuk oyun parkları ve spor alanları vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı. Mahallelerine yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür eden vatandaşlar, yapılan yeni parkların ve çocuk oyun alanlarının kendileri içinde hayal olduğuna dikkat çekerek,  bu tür hizmetlerin yapılması ile birlikte eğlenme ve spor yapma imkanı bulduklarını dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36