Çiftçiler budamada profesyonelleşiyor

Zeytin ağacı budama ve meyve ağaçlarında budama kursunun sertifika töreni yapıldı

Çiftçiler budamada profesyonelleşiyor

Bahçederesi Mahallesi’nde düzenlenen Zeytin Ağacı Budama ve Meyve Ağaçlarında Budama Kursunun sertifika töreninde, kursiyerlere sertifikaları verildi.

Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ve Silifke Ziraat Odası Başkanlığının destekleri ile açılan Zeytin Ağacı Budama Kursu’nun Bahçederesi etabı tamamlandı.

Yapılan törene, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkan Mustafa Turgut, Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gün, Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Ateş, Silifke Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Muhtarlar, kursiyerler ve mahalle halkı katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Ateş yaptığı konuşmada “Silifke Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak Bahçederesi muhtarımız işbirliği ile mahallemizde zeytin ağacı budama ve meyve ağaçlarında budama olmak üzere açtığımız iki kursu başarı ile tamamladık. Rehberliğinde yürütmeye çalıştığımız hayat boyu öğrenme faaliyetlerinde her zaman yanımızda olan, sıkıntılarımızda desteğini daima hissettiğimiz Silifke'nin dostu ve yoldaşı devletimizin gülen yüzü Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Bugün burada sertifikalarını dağıtacağımız Zeytin Ağacı Budama Kursunda 37 erkek 3 bayan toplam 40 kursiyerimiz katılmış ve bunlardan 35 erkek 3 bayan sertifika almaya hak kazanmıştır. Ayrıca ikinci kursumuz olan meyve ağaçlarında budama kursunda ise 43 erkek 2 bayan olmak üzere toplam 45 kursiyerimiz katılmış, bunlardan 39 erkek 2 bayan toplam 41 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanmıştır. Sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimizi tebrik eder başarılar dileriz. Kurslarda görev alan eğiticilerimize, eğitici görevlendirmede bize yardımcı olan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze, Bu hizmetlerin Bahçederesi sakinleri ile buluşmasında aracılık eden Bahçederesi Muhtarımıza ve halkına teşekkür ederim ” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun ise yaptığı konuşmasında; Tüm kurumlarımıza çiftçilerimize iyi budama, zamanında budama ve kaliteli ürün elde etmek adına verdikleri eğitim için teşekkürü bir borç bilirim. Artık günümüzde her şeyde plan proje olduğu gibi çiftçide de plan proje olması gerekmektedir. Kaliteli ürün elde edebilmek için profesyonelleşmemiz gerekir. Bunu başarabildiğimiz zaman iyi bir hasat elde etmiş olduğumuz gibi ekonomik girdimizde çoğalacaktır. Her meyve çocuk gibidir. Bakım ve ilgi ister. Bu doğrultuda ilgi ve doğru bakım için adımlar atan, budama eğitimi alarak başaran çiftçilerimizi kutluyorum ifadesini kullandı.

Daha sonra bir konuşma yapan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise " Silifke'nin her bir tarafı cennet . Burada da bir cennet köşede bir araya geldik. Vesile olanlara da çok teşekkür ediyorum. Silifke 'de sanayi de gelişiyor, turizmde gelişiyor ama en önemli geçim kaynağımız tarım ve hayvancılık. Bu anlamda bu etkinlikleri bu girişime katkıda bulunanlara emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bizler de Silifke Belediyesi olarak sadece rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında, Silifke ekonomisine nasıl katkıda bulunabiliyorsük ne mutlu bize. Ben sertifika sahibi olan çiftçilerimizi tebrik eder bereketli kazançlar dilerim "dedi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise ağacı doğru budayarak daha fazla verim alınabileceğini belirterek şunları söyledi. Çok çalışmaya ihtiyacımız var. Çalışırken nasıl çalışacağımızı bilerek çalışmaya ihtiyacımız var. Zeytin ağacı budama kursu ve meyve ağaçlarında budama kurslarının amacı neyi nasıl yapacağınızı öğrenmektir. Eğer zeytin ağacı yetiştiriyorsak ağacı nasıl budayacağımızı o ağaçtan daha fazla verim alacağımızı öğrenmeliyiz. Terlerken doğru yolda terlemeye, emek sarf ederken boşa emek sarf eden değil emeğin karşılığını bulabilecek şekilde emek sarf etmemiz gerekiyor.  Bunun için de bilgiye ihtiyacımız var. Bilgimizi kültürümüzü arttırmaya ve daha fazla üretmeye ihtiyacımız var. Ürettikçe zenginleşecek, zenginleştikçe güçleneceğiz ve daha güçlü bir Türkiye'yi inşa edeceğiz.

Konuşmalardan sonra kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. Törende Zeytin Ağacı Budama Kursu için 38, Meyve Ağacı Budama Kursu için de 41 kursiyer sertifikasını aldı. Sertifika töreninin ardından, misafirlere Bahçederesi halkının hazırladığı ikramlar sunuldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36