CIRBA DERESİ ÇİFTÇİLERİ TEDİRGİN EDİYOR

CIRBA DERESİ ÇİFTÇİLERİ TEDİRGİN EDİYOR

CIRBA DERESİ ÇİFTÇİLERİ TEDİRGİN EDİYOR

 

Mersin’in Silifke ilçesi Arkum mahallesindeki çiftçiler Cırba deresinin ovadaki arazileri tehdit ettiğini belirttiler.

 

Atike Ceylan / Silifke

Geçimini çiftçilikle kazanan Arkumlu çiftçiler, deniz suyunun bahçelerine karışma ihtimali olduğunu, bunun geçmiş yıllarca yaşandığını ve verimli toprakların verimsiz hale geldiğini belirterek bu neden kanalın biran önce açılıp denizle bağlanmasını istediler.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Arkum Mahalle Muhtarı Mustafa Gökler,  Silifke ovasında bulunan Cırba deresinin, deniz suyunun bahçelere karışmasını ve kanala bağlı arazilerin suyunun denize akmasını sağlamak için ağzı açılarak denize bağlanması gerektiğini söyledi.

 

Konuyla ilgili bir proje yaptıklarını ve ilgili kurumlara burayla ilgili dilekçe verdiklerini belirten Muhtar Gökler,  “Dereyle bağlantısı denize sıfır olan yerlerde bahçesi bulunan ve geçimini çiftlikle kazanan çiftçilerimiz özellikle çilek domates ve muz yetiştiricileri kış aylarında denizin kabarması sonucu büyük zarar görüyorlar. Biz bu derenin ağzının DSİ tarafından taşlanmasını istiyoruz. Böylelikle ovadaki su denize akıtılıp deniz suyunun bahçelere karışmasını önlenecektir. Ayrıca kıyı erozyonunu yönelik projenin faaliyete geçirilmesi Arkum Mahallesi Çevre koruması sınırlarının içerisinde kalmaktadır. Çevre koruma sınırlarının daraltılması ve turizm ve açılmasını,  imar planının yenilenmesini gerekmektedir. Tarım arazi yollarını çok dar olduğu için çiftçilerimiz sıkıntı çekmektedir. Bu sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz. Biz yetkili kurumlara bu sıkıntılarımızı dile getiren bir dilekçe sunduk.  Altına mahalle halkının da imzalarını aldık. Verdiğimiz dilekçe üzerine kısa zamanda yapılacağı haberini aldık ve bekliyoruz. Bu sorun çözülürse mahallemize devlet tarafından çok büyük bir hizmet sağlanmış olacaktır.

 

“MAHALLEMİZİN BİR KANAL PROJESİ VAR”

Deniz suyunun arazileri üzerindeki tehdidi ortadan kaldıracak bir projeleri olduğunu belirten Gökler, Yetkililerden destek istedi.

 

Gökler, “Kanaldaki suyun denize akıtılması konusunda muhtarlık ve mahalle halkımızın bir projesi var. Projemiz incelenir ve hayata geçirilirse sıkıntılardan tamamen kurtuluruz. Ama biz devlet desteği almadan bunu hayata geçiremeyiz. Mutlaka Devlet marifeti ile yapılması gereken bir projedir. Bu konuda Sayın Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan beye, DSİ 6. Bölge Müdürlüğüne dilekçe ile başvurduk. İnşallah en kısa zamanda yapılır. Biz çiftçiler tüm yetkili kişilerden yakın zamanda konuyla ilgili çözüm girişimi bekliyoruz.” Diye konuştu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79