DOSTELİ SİLİFKE’YE UZANDI

DOSTELİ SİLİFKE’YE UZANDI

DOSTELİ SİLİFKE’YE UZANDI

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlar için oluşturduğu Dosteli Market halkın hizmetine girdi.

 

İhtiyaç sahipleri için çok önemli olan bu projeyle Dosteli Silifkelilere de uzandı.

 Bu kapsamda hizmete girmeden önce son çalışmaların yerinde inceleyen

MHP Silifke İlçe Başkanı Levent Nogay, sosyal marketin ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşmaya hazır olduğunu söyledi.

Sosyal marketi gezerek ihtiyaç sahibi kişilerle de yakından ilgilenen Başkan Nogay, ihtiyacını karşılamak için markete gelen yaşlı ve yürümekte zorluk çeken bir teyzenin alışverişine yardımcı olup bir süre sohbet etti.

 

Başkan Nogay Dosteli market hakkında yaptığı açıklamada; Mersin Büyükşehir Belediyemiz, Dosteli Market projesi ile Silifke’de ve tüm ilçelerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmayı başardı ve başarıyor. Silifke İlçesi Saray Mahallesi’nde otogar arkasında yer alan ve aylık 2 bin ila 2 bin 500 kişiye hizmet verecek potansiyele sahip olan Dosteli Market, ihtiyaç sahibi ailelerin temel ihtiyaçlarına cevap vererek aile bütçesine katkıda bulunacağını belirtti.

 

AİLE BÜTÇESİNE DOSTELİ MARKET KATKISI

 

Başkan Noğay, “Dosteli Market, 26 çeşit gıda ve temizlik ürünü ile 28 çeşit tekstil ürününü dar gelirli vatandaşlara sunuyor. Sıvı yağdan bakliyata kadar birçok temel gıda ürününün bulunduğu markette vatandaşlar pantolondan terliğe kadar farklı tekstil ürününe de ulaşabiliyor.

 KİMLER YARARLANABİLİR

Dosteli Market’ten, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na başvuran ve dar gelirli olduğu tespit edilen vatandaşlar yararlanabiliyor. Dar gelirli vatandaşların adlarına verilen ve her ay düzenli olarak 200 puanın yüklendiği Mersin Kart ile rahatça alışveriş yapan olan vatandaşlar, isteklerine göre ister ilk seferde isterlerse ayın farklı günlerinde ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Ürünlerin para ile değil puan sistemi ile satışa sunulduğu Dosteli Market’te vatandaşların aldıkları ve farklı puanlara sahip olan ürünler kartlarından düşülerek puanlar market kasasında birikiyor. İhtiyaç sahibi ailelerin, gönül rahatlığı ile alışveriş yapabileceği ve aile bütçesine katkı sağlayabileceği Dosteli Market’e bağış yapmak isteyen vatandaşlar da bağışta bulunabiliyor” dedi.









Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36