Dünya Kenti Mersin’de Erişilebilirlik Çalıştayı Düzenlendi

Dünya Kenti Mersin’de Erişilebilirlik Çalıştayı Düzenlendi

Dünya Kenti Mersin’de Erişilebilirlik Çalıştayı Düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Kent Konseyi ve Mersin Üniversitesi’nin işbirliğiyle Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salonda “Dünya Kenti Mersin’de Erişilebilirlik” konulu çalıştay düzenlendi.

Göreve geldiği ilk günden itibaren Mersin’in erişilebilirlikle ilgili sorunlarını çözmek amacıyla çalışmalarına başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Herkes İçin Erişilebilirlik’ sloganıyla hizmetlerini hayata geçirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Erişilebilir bir Mersin’in sadece engelli vatandaşlar için değil, yaşlılar, çocuklar ve hamile kadınlar için de gerekli olduğu bilinciyle hareket ediyor.

Mersin’de ilk defa gerçekleştirilen Dünya Kenti Mersin’de Erişilebilirlik konulu çalıştaya, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Kent Konseyi Başkanı Dursun Arslan, Engelsiz Hayat ve Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu,  Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Ebru Güller, İstanbul Bilişim Erişilebilirliği Komisyonundan yetkili Adem Vural,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan temsilcisiler, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile engelli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Kent Konseyi Başkanı Dursun Arslan’ın açılış konuşması ile başlayan çalıştayda Engelsiz Hayat ve Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu,  Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr.Ebru Güller, İstanbul Bilişim Erişilebilirliği Komisyonundan yetkili  Adem Vural da birer sunum yaptı.

Çalıştayda ulaşım, yol-kaldırım-meydan, parklar-yeşil alanlar-sosyal tesisler, kamu tesisleri, özel ticari yapılar ile bilişim erişilebilirliği ana başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi. Sabah saat 9.30’da başlayan ve 17.00’e kadar süren çalıştayın ilk bölümünde akademisyenler ve alanında uzman yetkililer tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Öğleden sonra başlayan ikinci bölümde ise çalıştay oturumları yapıldı. Oturumlar sonunda çalıştay katılımcıları her bir başlık için ayrı ayrı sunumlar yaparak konuları tartıştılar ve sorulan cevaplandılar.

Çalıştayda ayrıca işitme engelli bireylerden oluşan tiyatro topluluğu  da kısa bir gösteri ile ulaşımda yaşanan erişilebilirlik ve engelli bireylere  karşı farkındalık vurgusu yaptı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79