Engelli sporcunun hayali Milli Takıma girebilmek

Engelli sporcunun hayali Milli Takıma girebilmek

Engelli sporcunun hayali Milli Takıma girebilmek
 Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu doğumlu, 1986 yılında geçirdiği bir kaza sonucu , sol kolunu ve sağ gözünü kaybeden sporcu Umut Gençler’in hedefi  milli takımda yer almak.

Maraşta  Lise öğrenimi görürken Bedensel Engelliler Yüzme takımı ile yüzme sporuna başlayan ve sayısız madalya alan Gençler, 2001 yılından bu yana da aktif bir şekilde yüzme  sporu ile ilgileniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Müdürlüğünde memur olarak görev yapan  Gençler,  6 yıldır Gaziantep Tenis ve Yüzme Kulübü adınayüzme yarışlarına katılıyor.

Türkiye’de birçok yüzme yarışmalarında derece alan Gençler’in hedefi Milli Takımda yer almak.

Gençler, gazetecilere yaptığı açıklamada  , 2015 yılında Triatlon sporu ile tanıştığını belirterek ,’’ 2015 yılından bu yana Triatlon yapıyorum. Annemin rahatsızlığından dolayı Taşucuna geliyorum ve antrenmanlarımı yapıyorum. 4 Nisan’da Yenişehir’de yapılacak olan Yenişehir Triatlonunda  Mersin’den  Engelliler Erkek kategorisinde  bir tek ben varım. İnşallah bu yarışta güzel bir derece  elde etmeyi düşünüyorum. Dereceleri  ileriki yarışlarda da geliştirerek  Milli takıma girip, Türkiye’yi  temsilen Avrupa’da  müsabakalara girmeyi düşünüyorum. ‘’ dedi

Oğlu’nun antrenmanlarında yanında olmaya çalışan anne  Teslime Gençler de, oğlunun başarılarından dolayı mutlu olduğunu belirterek, her zaman yanında olduğunu ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79