Erdemli Sosyal Tesislerine Kavuşuyor

Erdemli Sosyal Tesislerine Kavuşuyor

Erdemli Sosyal Tesislerine Kavuşuyor

 Erdemli Belediyesi yeni Büyükşehir Yasası ile ilçeye bağlanan belde ve köylerde çok amaçlı sosyal tesis kazandırmaya devam ediyor. Tüm beldelerde yaşam kalitesini yükseltecek modern tesislerin yapımında sona yaklaşılırken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, her beldeye kapalı pazar alanı ve düğün salonunu da içinde barındıran çok amaçlı tesisler, kreş, aqua park ve kongre merkezinin tamamlanmasıyla son bir yılda yapılan yatırımın 100 milyon TL’yi aştığını belirterek, ilçe belediye imkânlarıyla dev yatırımların Erdemli’ye kazandırıldığını vurguladı. Aqua park, kreş, kongre merkezi, çok amaçlı sosyal tesisler, düğün salonları, kapalı semt pazarı yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu müjdeyi verdi: ‘’yakında vatandaşlarımız sosyal tesislerine kavuşacak’’ dedi.

 

ERDEMLİ ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİSLERİNE KAVUŞUYOR

Erdemli’yi 8,5 yıllık görev süresince hayata geçirdikleri projelerle modern bir şehir haline dönüştürdüklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, merkezde ve beldelerde yapımında sona gelinen milyonluk yatırımları yerinde inceledi. Çok amaçlı tesisler, aqua park, kreş, konferans salonlarının yapımı devam ederken çalışmaları an be an takip eden Başkan Tollu yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Burada yaptığı açıklamada; göreve geldikleri günden bu yana Erdemli’ye çok ciddi yatırımlar yaptıklarını son bir yılda ise 100 milyon TL’ye yakın bir yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Tollu, 2014’te yürürlüğe giren büyükşehir yasası sonrası köylerin ve beldelerin mahalleye dönüşmesiyle belediye olarak vatandaşın en çok ihtiyaç duydukları hizmetleri göz önünde bulundurduklarını ve bu yönde çalışmalarını yaptıklarını belirtti.

 

AQUA PARK DENİZE ALTERNATİF OLARAK HİZMETE GİRECEK

Erdemli’ye büyük bir ivme kazandırarak turizm merkezi olması amacıyla yapılan Aqua Parkı yerinde inceleyen Başkan Tollu ve beraberindeki heyet inşaat çalışmasında sona gelinen proje hakkında yetkililerden bilgi aldı. Tollu burada yaptığı açıklamada; 30 ayrı noktada milyonlarca yatırım ve projeler gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirterek, ‘’1 yılda 100 milyon TL’ye yakın bir yatırım yapmak her belediyenin karı değil. Alata Mahallesi’nde inşaatına başlanılan Aqua Park projesinde sona geldik. Bunlar çok ciddi yatırımlar. Aqua park içerisinde, kafeterya, sosyal tesis, çocuk havuzu, kay kay ve yetişkin havuzunu vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Bu proje vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hizmet verecektir. Çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımız için yüzme kursları düzenleyebileceğimiz bir tesise sahip olacağız. Denize alternatif olarak hizmete girecek bu proje, Erdemli’de bir ilk olma özelliğine sahip. Erdemli ilkleri bizimle yaşamaya devam ediyor. Erdemli’de yaşayan vatandaşlarımıza armağan olsun.”

 

BELEDİYENİN KREŞ HİZMETİYLE MİNİKLER UZMAN EĞİTMENLER EŞLİĞİNDE GELECEĞE HAZIRLANACAK

Erdemli Belediyesi eğitim konusunda da önemli adımlar atarak ilçede ilk olma özelliğini taşıyan kreş hizmetinde sona geldi. ‘Kreş hizmetiyle minikler uzman eğitmenler eşliğinde geleceğe hazırlanacak’ diyen Başkan Tollu, ailelerin kendilerine emanet ettikleri çocuklarına sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.  Kreş hizmetiyle birlikte her türlü imkân sağlanarak 3-6 yaş grubu çocukların evlerinden alınıp daha sonrada güvenli bir şekilde ailelerine teslim edeceklerini ifade eden Tollu, eğitime alanında ilçe tarihinin en çok desteğini kendilerinin verdiğini beyan ederek, “Erdemli için çok ciddi bir eksikliği daha gidereceğiz. Bu manada gençlerimizin ve çocuklarımızın iki yabancı dil eğitimiyle kültürlü, ahlaklı bir şekilde yetişmeleri adına bu hizmetimizi vermeye hazırlanıyoruz. Zemin artı beş katlı inşaat çalışmamız bitmek üzere. Çok ciddi bir yatırımımız olan kreşimizde; yüzlerce çocuğumuzu alabilecek kapasitesi, yeşil bahçesi, oyun alanları, ders odaları, özel boyama odaları, uyuma odaları, yemekhane vb. odalar olacak. Kreşimizde yaşam kalitemiz için en iyi şekilde yetiştirip Kur-an’ı Kerim ve İngilizce eğitim desteğini alacaklar. Öğrenecek oldukları Arapça diliyle ibadetlerini yapan çocuklarımız okudukları surelerin ne anlama geldiklerini öğrenecekler. İngilizce ve Arapça eğitimiyle beraber toplamda 3 yabancı dil eğitimi alacak çocuklarımız. Özel okullardan çok daha nitelikli kolej özelliğinde olacak.’’ diyerek vatandaşlara müjdeyi verdi.

 

HER BELDEYE DÜĞÜN SALONU, ÇOK AMAÇLI TESİSLER…

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Arpaçbahşiş, Kargıpınarı, Çeşmeli ve Ayaş mahallelerinde yapımında sona gelinen çok amaçlı tesisler ve düğün salonu inşaatını gezdi. Başkan Tollu, burada yaptığı konuşmada; Erdemli’nin tamamında hızlı bir dönüşüm hamlesi başlattıklarını söyleyerek, “Erdemli kuruluşundan bu yana ne hizmet aldıysa bu beş yıllık dönemde biz o hizmetlerden ‘daha fazlasını yapacağız’ dedik ve bu sözümüzü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz’’ ifadelerini yer verdi. Arpaçbahşiş’te yapımı tamamlanan düğün salonu projesinin yanı sıra kapalı pazaryerini de tamamlanmak üzere oldukları bilgisini veren Başkan Tollu, bu bölgede spordan alt yapıya çok ciddi yatırımlar yaptıklarının altını çizerek, Arpaçbahşiş düğün salonunu söz verdikleri gibi tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi. Projelerinin çok amaçlı olarak dizayn edildiğine değinen Başkan Tollu, vatandaşların yaz-kış düğünlerini icra edebilecek şekilde hizmet kapasitesine sahip bir projeye imza attıklarını kaydetti. Kargıpınarı, Çeşmeli ve Ayaş mahallelerinde yapımı süren düğün salonlarını da gezen Başkan Tollu, çok yakında bu bölgelerde düğün salonlarının yapımının vatandaşların ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak şekilde dizayn edileceğini ve çok yakında hizmete gireceğini açıkladı.

 

ERDEMLİ’YE DEV BİR HİZMET DAHA: KONGRE MERKEZİ

Başkan Tollu, Erdemli Belediyesi’nin bir diğer projesi olan Kongre Merkezi inşaatında çalışmaları yerinde inceledi. Tollu, kongre merkeziyle ilgili yaptığı açıklamasında; kente kültürü merkezini kazandırarak bu manada ilk adımı attıklarını söyleyerek, Erdemli’nin hızlı bir gelişim hamlesi yaşadığına dikkat çekti. Erdemli’deki hızlı değişim ve gelişime ayak uydurmak adına dünyadaki ihtiyaçları da Erdemli’ye taşıma gayreti içinde olduklarına işaret eden Tollu, kentte düne kadar kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizi icra edecek mekânların olmadığına değinerek, kente kültürü merkezini kazandırıp bu manada ilk adımı attıklarını söyledi. Erdemli’de gerçekleşecek kongre ve büyük toplantılarda eksikliğin ortaya çıktığını ve bu yönde projelere önem verdiklerini belirten Başkan Tollu, kendi dönemlerinde hayata geçirilen kültür merkezi ile kentin sosyo-ekonomik yapısına da büyük katkı sağladıklarını anımsattı. Başkan Tollu, 1.300 metre karelik bir alanda kongre merkezi dizayn ederek yılbaşına kadar tamamlamayı planladıklarını açıklayarak, ‘Kongre Merkezi’yle birlikte kentte çok büyük kongreler düzenlenebileceğini ve bu durumda kentin gelişimine büyük bir katkısı olacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36