GENÇ KADINLARA DESTEK GELDİ, KADINLARIN YÜZÜ GÜLDÜ

GENÇ KADINLARA DESTEK GELDİ, KADINLARIN YÜZÜ GÜLDÜ

GENÇ KADINLARA DESTEK GELDİ, KADINLARIN YÜZÜ GÜLDÜ

 Silifke'de Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Kırsal Kalkınma Desteklediği  2017 yılı 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında 11’i genç kadın çiftçi olmak üzere toplam 12 genç çiftçiye 6’şar baştan toplam 72 büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.

Genç kadın çiftçilerden Çamlıca mahallesinde ikamet eden Nuray ÖZ, projesinin kabul edilmesine çok ihtiyacı olduğunu belirterek çok sevindi. Söz konusu proje kapsamında hayvanları teslim aldıktan sonra önceden de hayvan bakmayı bildiğini,bu hayvanlara gözü gibi bakacağını söyledi. İki kız kardeşi olup kardeşlerini okutmak için daha öncesinden keçileri güttüğünü şimdi ise bu hayvanlardan elde edeceği gelir ile kendi parasını kazanarak kardeşlerini okutacağını söyledi.

Yine Genç kadın çiftçilerden Sömek Mahallesinde ikamet eden Halime Ünver,daha önceden de 'Genç Çiftçi Projesi' desteğine başvurduğunu ancak çıkmadığını belirtti. Bakanlığın KOSGEB işbirliği ile açılan Uygulamalı Girişimcilik eğitimine katılarak sertifikasını aldığını, bu sertifikanın kattığı artı puanla   2017 yılında başvurduğu 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında hayvanlarını teslim alarak hayallerinin gerçekleştiğini belirtti.

'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında destek alan 12 genç çiftçi Bakanlığın bu tür desteklerinden memnun olduklarını dile getirerek Bakanlığa ve Silifke İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teşekkür ettiler. Bu tür desteklerle gelir düzeylerinin daha da artacağını belirterek devamlılığı dilediler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36