İçel Soroptimist Kulübü’nden Hatıra Ormanı

İçel Soroptimist Kulübü’nden Hatıra Ormanı

İçel Soroptimist Kulübü’nden Hatıra Ormanı

İçel Soroptimist Kulübü, Mersin Şehir Hastanesi yakınında bulunan orman şerhi olan araziye, 31 Mart 2018 Cumartesi günü yeni bir hatıra ormanı daha kurarak kentimizin güzelleştirilmesine önemli bir katkıda bulundu. Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle kurulan ormana 5000 fidan dikilmeye başlandı.

Kulüp üyeleri ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün ekiplerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, selvi, defne, fıstık çamı ve harnup ağaçları fidanları dikildi.

Hatıra ormanı, geçtiğimiz yıl Mersin Üniversitesi Çiftlik Köy Yerleşkesi’nde olan ve talihsiz bir şekilde kesilen hatıra ormanın yerine, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün yeni oluşturulan ormanlık alanda yer tahsis etmesiyle kuruldu.

Çevreciliğin soroptimistliğin doğasında olduğunu belirten kulüp başkanı Sevinç Şanlı yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Çevre sorunlarına taraf olmak, çocuklarımıza ve geleceğimize daha yaşanabilir bir doğa bırakma uğraşımızı sürdürmekteyiz. Bu doğrultuda hatıra ormanlarımızın sayısı artarak çoğalmaktadır. Bu çabamızda her zaman yanımızda olarak bizlerden değerli desteklerini esirgemeyen Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne teşekkürlerimizi sunarız. Daha güzel bir Mersin, daha yaşanabilir bir dünya anlayışıyla bu işbirliğinin ve desteğin sürmesini kulüp olarak temenni ederiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79