İngiliz Tuğamiral Utley’den Büyükşehir’e Ziyaret

İngiliz Tuğamiral Utley’den Büyükşehir’e Ziyaret

İngiliz Tuğamiral Utley’den Büyükşehir’e Ziyaret

Mersin Limanı’nı ziyaret için gelen NATO’ya bağlı Daimi Deniz Görev Grubu-2 Komutanı Tuğamiral Mike Utley Obe ve beraberindeki 8 kişilik görev grubu Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan’ı ziyaret etti. Ziyarette, NATO üyesi müttefik ülkelerin iş birliği yapmalarının ve ilişkilerini geliştirmelerinin öneminden bahsedildi.

“Terörle mücadele konumuzu NATO üyesi dostlarımıza anlatmakta zorluk çekiyoruz”

NATO’ya bağlı görev grubunun kendilerini ziyaret etmesinden son derece mutlu olduklarını ifade ede Tufan, Türkiye’nin uzun yıllardır NATO çatısı altında olduğunun altını çizerek, “Uzun yıllardır NATO çatısı altındayız ve bu durumdan son derece memnunuz.

Türkiye uzun zamandır çok hayati derecede önemli bir terör olayı yaşıyor. Terörle mücadele konumuzu NATO üyesi dostlarımıza anlatmakta zorluk çekiyoruz. Konuyu insan hakları konusu gibi algılıyor olabilirler ama bu doğru değil. Bu terörün tamamen dış kaynaklı olduğuna inanıyoruz. Bizim Doğu ve Güneydoğumuzu Türkiye’den ayırma düşüncesinde olduklarına inanıyoruz. Ciddi endişelerimiz var. Vatanımızın bütünlüğünü korumak istiyoruz. Bu yüzden terörle mücadele ediyoruz ama bunu NATO üyesi dostlarımıza anlatamıyoruz” dedi.

NATO üyesi dost ülkelerin Türkiye’nin terörle mücadelesini siyasi bir mücadele olarak düşündüklerini ama durumun düşündükleri gibi olmadığını ifade eden Tufan “Bunlar bu terörü Kürt halkı adına yaptıklarını ifade ediyorlar. Türkiye demokratik bir ülke ve Kürtlerin partisi var. Şu anda mecliste temsil ediliyorlar. 24 Haziran’ da yapılacak seçimde Cumhurbaşkanı adayları var. İstedikleri gibi kendilerini ifade edebiliyorlar ve her türlü imkâna sahipler. Bizim açımızdan hiçbir sorun yok ama bu hakları almak için mücadele veriyorlarmış gibi bir görüntü vermeleri bizi üzüyor ve incitiyor. Terör kötüdür ve terörün ülkesi olmaz. Terör bütün dünya için kötüdür ve topyekûn mücadele etmeliyiz. Türkiye’nin terörle mücadelesi şimdiye kadar 500 milyar dolara mal olmuştur. Ve bu teröristlere NATO üyesi ülkeler tarafından silah veriliyor olması bizi ciddi bir şekilde üzüyor” şeklinde konuştu.

Tuğamiral Utley, “NATO müttefikleri olarak birlikte çalışmamız ve iş birliği yapmamız oldukça önemli”

NATO Görev grubunu Mersin’e getirmekten büyük onur duyduğunu ifade eden Daimi Deniz Görev Grubu-2 Komutanı Tuğamiral Mike Utley Obe, “Görev grubumun da önemli bir Türk mevcudiyeti var o yüzden çok şanslıyım. NATO müttefikleri olarak birlikte çalışmamız ve iş birliği yapmamız oldukça önemli. Ortak savunma ve güvenliği birlikte sağlayabiliriz. Bizim görevimiz önemli parçadan oluşuyor. Birincisi Akdeniz ve Karadeniz’de askeri, güvenlik ve insan yardım gerekleri için her an göreve hazır bir kuvvet oluşturmak. İkincisi sadece NATO üyelerine değil aynı zamanda NATO’nun işbirliği yaptığı dost ülkelerle savunma iş birliği alanları geliştirmek. Üçüncüsü ise NATO olarak bölgedeki NATO üyesi olmayan ülkelerle iş birliği geliştirmek ve yaygınlaştırmak konusunda önemli bir üs görevi üsteleniyoruz. Görev grubumuzun bir parçası yasadışı göç faaliyetini önlemek ve ortaya çıkabilecek korkunç sorunları önlemek için Ege denizinde bulunuyor. Bu faaliyetler bizi oldukça meşgul ediyor ama güzel bir ziyaret için Mersin’e gelmek ve önemli yerleri ziyaret etme şansı bulmak bizi çok memnun etti. Söylediğiniz her konuyu dikkatle dinledim ve NATO Merkezi Brüksel’e ileteceğim ” ifadelerini kullandı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36