İSTSİDER’den Silifke Halkoyunları Kursu

İSTSİDER’den Silifke Halkoyunları Kursu

İSTSİDER’den Silifke Halkoyunları Kursu

İstanbul Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği (İSTSİDER), dernek üyelerine, öğrencilere ve Silifke Dostlarına yönelik, Silifke kültürünü yaşatmak için SilifkeLi profesyonel eğitmenler eşliğinde İstanbul’da Halkoyunları kursları düzenleyecek.

Ücretsiz yapılacak kursta eğitmenler, İTÜ konservatuvar mezunu Murat Uçtu, Halk Oyunları federasyon kurucu başkanı Hasan Basri Canlı , İstanbul halk oyunları federasyon il temsilcisi Tolunay Gülsüm Özet ve İTÜ de öğrenci Ali Arayıcı Silifke yöresine ait oyunları dernek üyeleri ,  öğrenciler ve arzu eden  Silifke dostlarına  öğretecek.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Silifke halk oyunlarının tüm dünyada ve Türkiye’de tanındığını ve İstanbul’da da folklor oyununu kültürlerini yaşatmak istediklerini belirten İstanbul Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği (İSTSİDER) Başkanı Sadık Avcı, “Yönetim Kurulu olarak her platformda İstanbul’da Silifke’mizi en güzel şekilde temsil ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Silifke’de doğal yapısı ve tarihi gelişiminden dolayı oldukça zengin folklor kültür ve oyunlarına sahip. İnşallah değerli eğitmenlerimizle birlikte her yaş kategorisinde kurslar yakında olacak. İstanbul’da yaşayan Silifkelilerin, Silifke dostlarının, folklorumuza ilgi duyan insanları kurslara katılmasını arzu ediyoruz. Talepleri almaya başladık, şimdilik her pazar günü olarak program yaptık , ilerleyen günlerde talep ve ihtiyaca göre yeniden günler i revize edeceğiz ” Dedi.

Ücretsiz olacak kursa her yaş kategorisinden katılmak isteyenler 0532 324 95 75 numaradan watsap üzerinden ve www.silifke.org.tr internet sitesi ve https://forms.gle/rkUGf7tpQPZDerKj6  form üzerinden kayıt yapılırken, Folklor çalışma yeri ise Çapa Atatürk Ortaokulu Şehremini, Ahmet Vefik Paşa Cad. No:18  Fatih-İstanbul adresinde olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36