Kanalda biriken zeytinin kara suyu ne olacak?

Kanalda biriken zeytinin kara suyu ne olacak?

Kanalda biriken zeytinin kara suyu ne olacak?

 

HABER: ATİKE CEYLAN

 

Silifke Organize Sanayi Bölgesinde bulunan zeytin posası fabrikasında, zeytinin kara suyunu depolayan havuzda meydana gelen çatlak nedeniyle sızan karasu, Silifke’nin Çavuş bucağı kanalına kadar ulaştı.  Köprünün altından geçen kanalda biriken kara su balıkların nefes almasını güçleştirdi. Balıkların sık sık suyun yüzeyine çıkarak nefes almaya çalıştığı görüldü.

Gerek kokusu gerekse rengi ile tepki çeken kara suyun Göksu Deltası ve Kuş Cennetine dağılmasının önüne geçilirken, sızmanın etkisiyle ilk anda dere yataklarından kanala ulaşan suyun akıbeti merak konusu oldu. Kirli suyun, balıkların nefes almasını engellediğini belirten çevre halkı, “bu suyu biz gördükten sonra tarlalarımıza ve bahçelerimize salmayız fakat suyun içinde yaşayan canlılar zor durumda. Bakın içindeki küçük balıklar hava almakta zorlanıyor. Yağın ve kara suyun yüzeydeki etkisi balıkların oksijen alanını kısıtlamış görülüyor ki sık sık yüzeye çıkarak hava alma ihtiyacı duyuyorlar. Bu durumu yetkilerin incelediklerini ve fabrikada önlem aldıklarını biliyoruz fakat yinede çevre memurlarının buraya gelerek inceleme yapmaların insan ve hayvan sağlığını etkileyecek bir durumun olup olmadığı hakkında halkı bilinçlendirmelerini istiyoruz” diye konuştular.

Öte yandan ise kara suyun balıklara bir sorun yaşatmadığını belirten iki balıkçı ise kara suyun içinde balık avlamanın telaşına düşerek,”Bize göre bir zararı yok sadece suyun rengi değişik. Bu nedenle biz yine balığımızı tutuyoruz ve tutmaya deva edeceğiz” diye konuştular.












Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36