KAYMAKAM CİNBİR VATANDAŞI DİNLEDİ

KAYMAKAM CİNBİR VATANDAŞI DİNLEDİ

KAYMAKAM CİNBİR VATANDAŞI DİNLEDİ

Her ay farklı vatandaş gruplarıyla toplantı yapan Silifke  Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Halk Eğitimi Merkezinde bir grup esnafla bir araya geldi.

 Kamu Kurum ve Kuruluşlarının amir ve müdürlerinin de katıldığı toplantıda, esnaf talep ve şikayetlerini dile getirdi. Söz isteyen herkese söz verilen toplantıda elektrik kesintileri, trafoların yetersizliği, İnönü Caddesinde sokak lambalarının yanmadığı, bazı rögarlardan koku geldiği ve yağmurlarda taşmaların olduğu, araç park yerlerinin yetersizliği, meydana gelen hırsızlık olayları gibi hususlar dile getirildi.

Toplantının amacının vatandaşı dinlemek, sorunlarını tespit etmek ve yapılması gereken çalışmaları belirleyerek, ilgili kurumlarla sıkıntıların giderilebilmesi için gereğini sağlamak olduğunu belirten Kaymakam Cinbir “ Toplantıda dile getirilen hususların takipçisi olacağız. İlgili kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyonu sağlayarak problemlerin çözülmesini sağlayacağız. Bunun için öncelikle sorun ve ihtiyaçları iyi tespit edip daha yaşanılabilir bir ortamı sağlamak için öncelikleri belirleyerek imkânlarımızı en iyi şekilde değerlendirip hizmet bekleyen vatandaşlarımızın beklentilerine cevap verebilme çabasını sürdüreceğiz. Bir taraftan alt yapı hizmetlerindeki eksikliklerin giderilmesi, diğer taraftan komşuluk ilişkilerinin güçlendiği, komşunun komşusundan haberdar olduğu bir toplum yapısının oluşması, yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin sürdürülmesini sağlama çabasını hep birlikte sürdürmeliyiz. Daha yaşanılabilir bir toplumu inşa etmek, yaşam standartlarını arttırmak için hepimize düşen sorumluluklar vardır. Bir birimizle küsmek ve darılmak için bahaneler aramayıp, sevmek ve sevilmeyi başaracak, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Vatandaşımızın bize ulaşabilmesini önemsiyoruz. Bizler sizlere hizmet etmek için devletimiz tarafından görevlendirilmiş memurlarız. İşimiz sizlere hizmet  etmek, amacımız Hakkın rızasını, halkın memnuniyetini kazanabilmektir. Devletimizin sağladığı imkanları sizlerle buluşturmak, bu ilçenin sahip olduğu potansiyeli harekete geçirebilmek için çalışıyoruz.” dedi.

Silifke’de yürütülen çalışmalardan örnekler veren Kaymakam Cinbir, Silifke’nin turizm potansiyelini harekete geçirmek için yapılan çalışmaların en önemlileri Ovacık, Kargıcık, Boğsak, Narlıkuyu olmak üzere dört turizm merkezinin plan çalışmalarının Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi ve Silifke Kaymakamlığınca titizlikle takip edildiği, Kalkınma Lütfü Elvan’ın destekleriyle Ovacık Turizm Merkezi ve Kargıcık Turizm Merkezinin plan çalışmalarının bitirilerek Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığı, Boğsak’da Valilik YİKOB tarafından çalışmalarının yapıldığı, Narlıkuyu Turizm Merkezi planları ile ilgili çalışmaların hızlandırıldığını belirtti. Silifke Kalesinin restorasyonu, Cennet-Cehennem Obruklarının seyir terasları ve çevre düzenlemesi işlerinin de ödeneklerinin sağlandığı ve çalışmalara başlandığı, Silifke Kalesinin Burçlarının restorasyon işinin maliyetini 10.000.000,00 TL olduğunu ve 2018 yılı Aralık ayı sonunda bitirileceğini söyledi. Kültür Merkezinin de tamamlama ihalesinin yapıldığını, Uzuncaburç’ un Turizme kazandırılması için proje çalışmalarının devam ettiği, Tekir Ambarı, Adamkayalar, Cambaz Kilisesi gibi yerlerinde projelerinin hazırlandığını belirten Kaymakam Cinbir burada sadece bir kaç örneğini verdiğimiz bu çalışmalarla Silifke hak ettiği yere ulaşacaktır. Silifke’de yapılanların ayrı bir toplantı konusu olduğu, bu toplantıda asıl vatandaşı dinlemek istediklerinin altını çizen Sayın Cinbir dile getirilen hususları dikkatle dinleyerek toplantıyı sürdürdü.

Söz alan bir esnaf “Susanoğlu sahilinde bazı kafelerin yürüyüş yoluna koydukları masalarda alkollü içki satılıyor diye kaldırttınız. Vatandaş çay, kahve içilecek yer olsun istiyor. İçki içiliyor diye vatandaş cezalandırılmış olmuyor mu?

Buralarda ecrimisilini ödeyenlere izin verilse, insanlarda oturup çay, kahve içsin istiyoruz. Gökbelen’de kahvehanede dolapta alkollü içki gören jandarma tutanak tutuyor. Buralarda içki içilmesine neden izin verilmiyor” diye sordu.

Kaymakam Cinbir “Ecrimisil kamuya ait yeri haksız yere işgal edenden, bir nevi geçmişe yönelik kullanım nedeniyle alınan işgaliye cezasıdır, kira değildir. Ecrimislin ödenmiş olması demek işgalin tespit edilmiş olduğu demektir. Bu işgaller Malmüdürlüğünce tespit edilir ve işgalin kaldırılması ilgili kuruluşlardan kıyı işgali ise ilgili Belediyelerden istenilir. Söylediğiniz yer sahil yürüyüş yolu ve bütün halkın kullanımına açık olması gereken yerdir. Buraların işgal edilmesinden ve birde ruhsatsız ve umuma açık olan bu alanlarda alkollü içki sunumu yapılmasından rahatsız olan vatandaşlarımızın şikayetleri ve bu işgallerin kaldırılması talepleri üzerine buralarda işgallerin kaldırılması, izinsiz ve ruhsatsız faaliyet gösterilmesinin ilgili kurumlarımızca engellenmesi, Milletin hak ve hukukunu çiğneyen, buralardan menfaat temin edenlerin rahatsız olmasına yol açıyor ve konuyu başka mecralara çekmeye çalışmaları kaçınılmaz bir sonuçtur. Ancak biz görevimizi yapmak, buraları herkesin kullanımına sunmak zorundayız. Buraları işgal edenleri değil, bu işgallerden rahatsız olan ve hakları ihlal edilen vatandaşları dinlemek zorundayız. Bizde bunu yapıyoruz. Sahillerimizin güzelliğinden yararlanmak herkesin hakkıdır. Doğru olan kamuya ayrılmış olan bu yerleri birilerinin geçim kaynağı haline dönüştürmek değil, herkesin yararlanabileceği düzenlemeleri yapmaktır. Belediyelerimiz buralara masa, oturma bankları koyup vatandaşlarımızın daha iyi yararlanmasını sağlayabilir. Bu yerlerin çevresindeki kafe ve büfelerde buralarda oturan insanlara çay, kahve gibi içecekleri sunabilir. Alkollü içkiler yalnızca ruhsatlı alanlarda sunulur. Ruhsatsız veya ruhsatlı alan sınırları dışında alkol sunumu yapılamaz. Yapanlar hakkında Kanununa göre 12.500,0TL ile 625.000,00 TL arasında idari para cezası uygulanır. Polis ve Jandarmanın bu şekilde yaptığı tespitler oldu, en alt limitten 15.000,00 TL İdari Para Cezası uygulandı. Görüldüğü gibi en alt limitten ceza verilmiştir.

Silifke’de 583 içki satışı yapan ruhsatlı yer var. Parklar, yollar, koylar, kumsallar herkese açık yerler olup buralarda, alkollü içki satışı ve sunumu yapılamaz, Silifke’de biliyorsunuz ki isteyen istediği gibi içki içer buna da kimse karışmaz, ancak isteyen istediği yerde içki satışı ve sunumu yapamaz. Alkol satışında ve sunumunda dünyanın her yerinde olduğu gibi belirlenen kurallara uymak kaydıyla bu satışlar yapılır. Silifke’de de böyle olmaktadır. Bunun içinde, gerekli denetimler yapılıyor. Altı metre kare büyüklüğünde bir büfede ruhsat varsa içki satışı yapılabilir ama buranın çevresindeki yolu, kaldırımı, parkı, meydanı işgal ederek, buralara konan masalarda içki sunumu yapılamaz. Bu yasak her yerde böyledir. Altı metre kare büfeye içki satış ruhsatı verilebilir ancak lokanta gibi içkili yer ruhsatı verilmesi doğru değildir. Çünkü böyle bir büfeye bir masa ancak sığar. Büfeler lokanta gibi kullanılamaz.

Silifke’de para cezası uygulanan yerler ruhsatsız alanlarda hukuka aykırılıklarda ısrar eden yerlerdir. Zaten yapılan cezai uygulamalar halkımız tarafından yeterince anlaşılmış ve Silifkelilerin gündeminde değildir.” diye cevap verdi. Bunun üzerine söz alan vatandaş “ikna olduğunu yapılanların doğruluğunu anladığını” söyledi.

Söz alan bir öğrenci velisi ve aynı zamanda esnaf vatandaş “Aslında Silifke’de olması gerekenden fazla içkili yer var, bizim cadde de markete giderken market etrafında içkili yer var ve kaldırımda işgal edilerek sigara içiliyor, içeride içki içenler dışarıyı rahatsız edecek şekilde görünüyor. Bu tür yerlerin okul yollarının üzerinde olması doğru değil. Daha uzak alanlarda olmalı, isteyen istediğini içebilir ancak çocuklarımızı olumsuz etkileyecek görüntülerde okul alanlarına çok yakında olmamalı, daha çok şehir dışında olmalı bu yerler” dedi. Toplantıya katılanların Ruhsatlandırılmış yerlerin ruhsatı olan sınırları içinde, ruhsatla izin verilen ticari faaliyetleri yapabileceği, ilgili kurumların gerekli denetimleri yapmaya devam etmesinin herkesin yararına olduğu düşüncesinde buluşulduğu gözlemlendi.

Vatandaşların her türlü düşünce ve talebinin rahatlıkla dile getirildiği toplantıların devam edeceği bildirildi. Toplantıya katılan vatandaşlar böyle bir sohbet ortamı sağlayan Silifke Kaymakamı Sayın Şevket Cinbir’e teşekkür ederek toplantıların devamının faydalı olacağını belirttiler.

 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36