KİMCANKO Derneği'nden Kaymakam Cinbir’e ziyaret

KİMCANKO Derneği'nden Kaymakam Cinbir’e ziyaret

KİMCANKO Derneği'nden  Kaymakam Cinbir’e ziyaret

Silifke ilçesinde sokak hayvanlarını koruma ve neslinin devam etmesine yönelik kurulan Kimcanko Derneği yönetim kurulu üyeleri Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’i ziyaret ederek dernek hakkında bilgi verdiler.

Aralarında Doktor, veteriner, turizmci gibi meslek insanlarının da yer aldığı derneğin kuruluş amaçları hakkında bilgi veren yönetim kurulu üyeleri, ‘Kimsesiz Canlıları Koruma Derneği adı altında toplandığımız derneğimizin temel amacı doğanın, doğal kaynakların ve hayvanların korunmasına doğrudan ve dolaylı olarak eğitim araştırma proje ve uygulama çalışmaları yoluyla katkıda bulunmaktır. Bu amaca ulaşmak için doğa insan ilişkilerini ve doğal değerlerin yaşatılması, sevdirilmesi doğayı ve onun parçası olan hayvanların doğal yaşam ortamlarının arttırılması, mevcut yaşam şartlarının iyileştirilmesi için çalışmaktayız. İnsan ekolojik dengenin en önemli tehdididir, Varlığı sürdüren ekosistemlerin Bütün üyeleri arasında görev dağılımı vardır. Dengenin bozulduğu yaşam alanlarında canlı türleri azalır biyoçeşitlilik düşer.  Bu da sadece hayvanların değil tüm canlıların biyolojik varlıklarına tehdittir.

Doğayı birlikte paylaştığımız hayvanların doğanın dengesini korunmasında önemli bir yeri vardır. İnsanoğlunun aymaz davranışları ve bilinçsizce mücadelelerle bazı hayvanların soylarının tükendiği  ve bazılarını ise tükenmeye yüz tuttuğu izlenmektedir.  Bu durumda hayvanların korunması için bazı ek tedbirlerin alınmasını ve hiç vakit geçirilmeden ortak hareket edilmesini zorunlu hale getirmektedir. Bu sebepten sadece sevimli dostlarımızın değil tüm canlıların yaşam haklarının güvenli olması, Güven altına alınması için herkesi bu konuda sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Bu amaçla kurulan bir dernektir ve bu derneğimizin çatısı altına bütün hayvanseverleri bekliyoruz” diye konuştular.

Kaymakam Cinbir ise, “Tüm canlıların en tabii hakkı  ‘Yaşam Hakkıdır’ diyerek yeni kurulan ve kendisini ziyarete gelen dernek yönetim kurulu üyelerini tebrik edip çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36