Kocamaz, "Mersin’e Hoş Geldin Atam"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 95. yıl dönümünü yayımladığı mesajla kutladı.

Kocamaz, "Mersin’e Hoş Geldin Atam"

 Atatürk’ün Mersin ziyaretinin, Mersinlilerin kente olan aidiyet duygusunun temeli olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “Atatürk, 17 Mart 1923 tarihinde Kuva-yi Milliye hareketinin en ateşli yaşandığı şehirlerden birisi olan Mersin’e ziyaret gerçekleştirmiş ve bu tarihten sonra da tam 6 kez Mersin’e gelmiştir. Ulu Önder Atatürk’ün Mersin’e geldiği ilk günün önemi daha büyüktür. Bu tarihte Millet Bahçesi’nde yaptığı konuşmasında ‘Mersinliler, memleketiniz Türkiye’nin çok mühim bir yerinde bulunuyor ve önemli bir ticaret noktasıdır. Mersin’e sahip çıkınız’ demiştir. Biz de Ata’mızın bu sözlerine istinaden Mersin’i geleceğe güvenle taşımak ve hak ettiği yere getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Mersin’i hak ettiği yere getirmek için hizmet aşkıyla can-ı gönülden çalışmaya her daim devam edeceklerini belirten Başkan Kocamaz, “Atatürk’ün vasiyetini yerine getirmeye ve hayata geçireceğimiz projelerle Mersin’e sahip çıkmaya kararlıyız.  Çünkü O yaşadığı dönemde halkının refah, huzur ve mutlu bir şekilde yaşamasını sağlayacak adımlar attı. Bizler de Mustafa Kemal Atatürk’ün yılmaz savunucusu ve bekçileri olarak Mersin’i tarihi değerleriyle, doğal güzellikleriyle ve turizm potansiyeliyle ‘Dünya Kenti’ yapmak için azim ve kararlılıkla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün aynı gün Tarsus’u da ziyaret ettiğini kaydeden Başkan Kocamaz “Atatürk’ün Mersin’i ve Tarsus’u şereflendirdiği bu anlamlı günde duyulan heyecanı halen yüreğimizde hissediyor, Büyük Önder’in manevi huzurunda minnet ve saygıyla eğiliyor, tüm Mersin halkının bu coşkulu gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” sözleriyle Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 95. yıl dönümünü kutladı.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36