Kuzugöbeği mevsimi başladı

Avrupa ülkelerinden büyük talep gören ve Mersin’in Silifke, Gülnar, Anamur, Mut, Erdemli, Toroslar ilçelerinde yetişen kuzugöbeği mantarının toplama mevsimi başladı.

Kuzugöbeği mevsimi başladı

Ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen kuzugöbeği mantarının toplamaya başlayan vatandaşlar hem yaş olarak hem de kurutarak satışını yapıyor.

Sahile yakın bölgelerde yaşayan vatandaşlar içinde ek gelir sağlayan kuzugöbeğinin sağlık içinde çok faydalı olduğu biliniyor.

OSMANLI'DA ŞİFA KAYNAĞI

Osmanlı döneminde şifa kaynağı bitkiler arasında yer aldığı belirtilen, bağırsak ve mide hastalıklarını tedavi amaçlı olarak kullanılan vitamin deposu kuzugöbeği mantarı, ilaç yapımında da kullanılıyor ve Avrupa ülkelerine kurutularak satılıyor. Yayla köylerinde yaşayanlar bu mantarı ''göbelek'' ve ''göbelen'' ismiyle de biliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36