Mersin'de denizi kirleten 19 gemiye 36 milyon lira ceza

Mersin'de denizi kirleten 19 gemiye 36 milyon lira ceza

Mersin'de denizi kirleten 19 gemiye 36 milyon lira ceza
 Mersin Büyükşehir Belediyesi, son 14 ayda denizi kirleten 19 gemiye 36 milyon lira ceza kesildiğini açıkladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Çamlıbel Balıkçı Barınağı'nda programı düzenledi.

 Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Afet Arama ve Kurtarma Şube Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç ekiplerinin de katıldığı etkinlikte denizden çöp toplandı.

 Dalgıçların topladığı çöpler arasında yer alan araba lastiği, sandalye, tekne motoru ve çok sayıda şişe, sahilde "Deniz Çöpleri Sergisi" adı altında sergilendi.

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Biz bir liman kentiyiz, gemilerle mücadele etmekte önemli sıkıntılar yaşıyoruz. Göreve geldiğimizden bugüne kadar olan 14 aylık süre içerisinde 19 gemiye 36 milyon lira ceza kestik. Cezalar yüksek, bunun caydırıcı olması lazım. Bu denetimi daha sıkı yapma gereksinimi duyuyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36