Mersin'de Gönüllerin Buluştuğu Aşure Programı Devam Ediyor

Mersin'de Gönüllerin Buluştuğu Aşure Programı Devam Ediyor

Mersin'de Gönüllerin Buluştuğu Aşure Programı Devam Ediyor

 

Erdemli Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Aşure Şenliğine Ayaş Mahallesi'nde devam edildi. Aşure günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ayaş Kır Düğün Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte kuran tilaveti okunarak, dualar edildi ve vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu. Etkinliğe katılan vatandaşlarla tek tek selamlaşan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Aşure gününü paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olduğunu söyledi.

Erdemli Belediyesi tarafından Ayaş Mahallesi'nde Muharrem ayı münasebetiyle gerçekleştirilen program öncesi Ahilik Haftası dolayısıyla esnafları ziyaret eden belediye başkanı Mükerrem Tollu, bereket duası ve Türk Bayrağı armağan etti. Aşure programında Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun yanı sıra MHP Erdemli İlçe Başkanı Fatih Serin ve yönetim kurulu üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri de programa katılarak vatandaşlara aşure dağıttılar. Başkan Tollu, vatandaş ve esnafların sorunlarını tek tek dinleyerek çözümü için talimatlar verdi.

AYAŞ'TA YAPILAN HİZMETLERE TEŞEKKÜR

Ayaş’ta gerçekleşen Aşure Günü Etkinliği, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde başladı. Daha sonra Büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen Ayaş'ta “BİR BELEDİYEDEN DAHA FAZLASI” başlığı altında belediye tarafından yapılan hizmetleri anlatan kısa film gösterime sunuldu. Vatandaşlar mahallelerine yapılan hizmetlerden ötürü belediye başkanı Mükerrem Tollu ve çalışanlarına teşekkür etti.

MUHTAR KURT: TOLLU İLE HİZMET GÖRDÜK

Daha sonra Aşure etkinliğinde bir teşekkür konuşması yapan Ayaş Mahalle Muhtarı Bayram Kurt, Erdemli Belediyesi'nin mahallelerine sunduğu hizmetlerden övgüyle bahsederek teşekkürlerini dile getirdi. Muhtar Kurt, yapılamaz denilen birçok hizmetlere Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu sayesinde kavuştuklarının altını çizerek, kalan eksiklerinin tespitinin yapıldığını dile getirdi ve Ayaş'ın Erdemli Belediyesi'nin çalışkan kadrosu ile çok daha iyi yerlere geleceğini söyledi.

İBRAHİM TEPE: AYAŞ EN İYİ HİZMETİ HAK EDİYOR

Programda söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Tepe, Ayaş'a yapılan hizmetlerden bahsederek, el birliği ile mahallelerini en iyi noktaya çıkarmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Tollu'nun tecrübesiyle her sorunun üstesinden gelebilecek bir belediye konumunda olmasının da büyük avantaj olduğunu dile getirdi. Tepe, Ayaş'a verdikleri sözleri bir bir yerine getirmeye devam edeceklerine işaret ederek, yatırım ve hizmetlerinin 2019'da da devam edeceğini müjdeledi.

BAŞKAN TOLLU: SİYASET YAPACAĞIZ DİYE BİR BİRBİRİMİZİ KIRMANIN ANLAMI YOK

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, programda yaptığı konuşmasında, vatandaşların muharrem ayını kutlayarak, bu tür önemli günlerin dini ve sosyal anlamda insanları birleştirdiğini ve bu yüzden de belediye olarak bu tür programlara örnek verdiklerini söyledi. En önemli şartın birlik ve beraberlik olduğu vurgusu yapan Tollu, "Siyaset yapacağız diye birbirimize küsmemizin, kırılmamızın bir anlamı yok. Seçim sathında insanlar özgür iradeleriyle oylarını istediği yerlere verirler. O seçim zamanında olacak bir şey fakat şimdi ülkemiz zor durumda. Dış güçlerin kıskacı altındayız. Asıl Türk milleti zor günlerde dayanışma ve kardeşlik duygusuyla hareket ederek her türlü zorluğun üstesinden gelecektir. Gün birlik ve dayanışma günüdür. Bizim bir arada olmamız lazım. Buna dikkat edelim. Ayrıca biz yaptığımız hizmetlerle sizlerin karşısına gururla çıkıyoruz. Biz seçimlerde Cenab-ı Hakk'a 'rakiplerimizden bu kenti bizden daha iyi yönetecekse, seçimi kazanmayı onlara nasip et' diye dua ettik. Fakat önemli olan şu: siz bize emaneti devrettiniz ve bizde sizlerin emanetine asla gölge düşürmeden bu günlere geldik. Görev süremiz boyunca tek düsturumuz insanlarımız arasında sevgi dayanışma ruhunu pekiştirmek ve kardeşliğimizi zirveye çıkarmaktı. Biz bu misyonun neferleriyiz. Siyaseten bir ikbale kavuşacağız diye asla ayrıştıran olmadık. Bizim tek bir düşümüz vardı; Kamu kaynaklarını verimli ve insanlarımızın ihtiyacı ve menfaatleri doğrultusunda kullanmaktı. Şükürler olsun ki; bizlere emanet edilen bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirmeye devam ediyoruz. Bir ve beraber olduğumuz sürece Erdemli'mize ve yaşadığımız kente çok daha güzel hizmetler yapacağız. Hepinize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

8 BELDEDE AŞURE PROGRAMI DEVAM EDECEK

Belediye yetkilileri, Aşure programlarının Muharrem ayı boyunca Esenpınar'da 29 Eylül, Limonlu'da 1 Ekim, Kocahasanlı'da 2 Ekim, Arpaçbahşiş'te 4 Ekim, Tömük'te 8 Ekim, Kargıpınarı'nda 9 Ekim, 10 Ekim Çarşamba günü ise Çeşmeli Kapalı Pazar yerinde son bulacağını bildirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36