Mersin Giad’ın 8. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Mersin Giad’ın 8. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Mersin Giad’ın 8. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Girişimci İşadamları Derneği’nin 8. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Divan Otel’de düzenlenen Mersin Girişimci İşadamları Derneği 8. Olağan Genel Kurulu’na Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, siyasi partilerin il başkanları, sanayiciler ve iş insanları ile basın mensupları katıldı.

Mersin Girişimci İşadamları Derneği’nin 15. kuruluş yıldönümünü kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Kocamaz iş adamı tabiri yerine iş insanı tabirinin kullanılması gerektiğini ifade ederek, “Konuşmamın hemen başında işadamı tabiri yerine iş insanı tanımlamasını çok daha isabetli bulduğumu ifade etmek istiyorum. Adamlık sadece cinsiyet olarak erkeklere mahsus bir tanımlama değil, bir duruş ifadesidir. Ancak işadamı ifadesinin daha ziyade erkeğin ön planda olduğu bir çağrışımı var. Özellikle genç nesiller içerisinde pek çok kadın girişimci görüyoruz. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Bu sayının giderek artmasını temenni ediyorum” dedi.

“İş dünyasında çevreyi ve insanı göz ardı etmeyen bir yaklaşım hâkim olacak”

Mersin GİAD’ın genç iş insanlarının sayı ve kalitece artması noktasında yürütülen Sosyal Destek, Genç Ekolojik Girişimciler ve Girişimci 33 gibi genç inovatif girişimciler yetiştirmeye yönelik projelerini son derece isabetli bulduğunu,  ifade eden Başkan Kocamaz, “Sizler de yakından takip ediyorsunuz, son dönemde sürdürülebilirlik kavramı hem üretim hem de tüketim algısı noktasında öncelikli hale geldi. Daha çok ve daha kaliteli üretim yapmak artık iş dünyası için yeterli kabul edilmiyor. Dünya ekosisteminin üretim aşamalarında tüketilen kaynakları yenileyebilme kapasitesini gözeten çok daha sorumlu bir anlayış her geçen gün daha da yükseliyor. Daha az enerji ve kaynak tüketimine dayanan, sorumlu sürdürülebilirlik vizyonuna sahip, risk almaya hazır ve inovasyona yatkın girişimciler önümüzdeki süreçte bir adım öne çıkacaklar. Bir yandan daha çok üretip daha çok kazanmayı düşünürken öte yandan çevreyi ve insanı göz ardı etmeyen bir yaklaşım hâkim olacak iş dünyasına” şeklinde konuştu.

Genç girişimcilerin hem bazı sorunlarla baş etmek, hem de yeryüzü cenneti Mersin’in sunduğu uçsuz bucaksız imkânları vizyoner yaklaşımlarla ekonomik değere dönüştürmek durumunda olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Biliyorsunuz Mersin ekonomisi, ürettiği katma değerden hak ettiği payı yeterince alamıyor. Bunun sebebi ilimizde faaliyet gösteren önemli firmaların merkezlerinin İstanbul’da bulunması ve burada kazandıkları katma değerin İstanbul’un katma değeri olarak görünmesidir. Bu tablo, Mersin’imizin verdiği ekonomik katkı oranında katkı almasını maalesef engellemektedir. Mersin’imiz ulusal ekonomiye yaptığı katkının ancak dörtte biri oranında genel bütçeden pay alabilmektedir. Mersin GİAD’ın enerjisi ve vizyonu bu kronik sorunun aşılmasında ilimiz için önemli bir şans olabilir. Sizleri, işin bu yönüyle de ilgilenmeye davet ediyorum. Mersin merkezli olan, vergisini Mersin’de veren şirketlerin sayı ve güç olarak sürekli arttığını görmek hepimizi mutlu edecektir” ifadelerini kullandı.

İzaol: “Türkiyemizin faydasına olan her türlü çalışmanın içerisinde olmaya devam edeceğiz”

Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol ise konuşmasında, “Derneğimiz kurulduğundan bu güne kadar hedeflerinden şaşmadan, ekonomik ve sosyal olarak çalışmalarını ülke menfaatleri doğrultusunda gerçekleştirmektedir. Bu doğrultuda birçok sektörü bünyesinde barındıran ve mevcut sektörel sorunların daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşabilmesi için komiteler oluşturmuştur. Bu komiteler kendi aralarında yaptıkları toplantılar neticesinde kendi sektörel problemlerini ele almışlardır. Mersin GİAD olarak bugün olduğu gibi bundan sonra da ekonomimizin, demokrasimizin ve Türkiyemizin faydasına olan her türlü çalışmanın içerisinde olmaya devam edeceğiz” sözlerini kullanarak derneğin kurulduğu günden itibaren ne gibi projeler hayata geçirdiğinden bahsetti.

Konuşmaların ardından Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz’a derneğe verdiği katkılardan dolayı plaket takdim etti.

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36