Mersin Mobil Katı Atık Aktarma İstasyonları İle Çalışıyor

Mersin Mobil Katı Atık Aktarma İstasyonları İle Çalışıyor

Mersin Mobil Katı Atık Aktarma İstasyonları İle Çalışıyor

Mersin’de Gökçebelen ve Arpaçsakarlar Mobil Katı Atık aktarma istasyonlarının faaliyete geçmesi ile merkez dört ilçede çöp toplama konusunda en önemli adımlardan birisi daha atılmış oldu.

Günlük olarak yüzlerce ton evsel atığın bertaraf edildiği aktarma istasyonlarının hizmete girmesi ile çöp aktarmada yaşanılan zaman kaybı ve mesafe sorunu ortadan kaldırırken, düzenli katı atık toplama alanındaki araç trafiğinin de önüne geçilmiş oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bünyesinde 2018 yılı içinde faaliyete geçen Gökçebelen Mobil katı atık aktarma istasyonu Yenişehir ve Mezitli, Arpaçsakarlar Mobil Katık atık aktarma istasyonu da Akdeniz ve Toroslar ilçelerinin çöplerinin geçici olarak aktarımında kullanılıyor.

 

 Gökçebelen’de 440 Bin Kişilik Alana Hizmet Ediliyor

Yenişehir ilçesi sınırları içinde bulunan Gökçebelen Mobil katı Atık aktarma İstasyonu’nda Yenişehir Belediyesi’nin yanısıra Mezitli Belediyesi ekipleri tarafından toplanan evsel katı atıkların geçici aktarımı sağlanırken bu yolla toplam 440 Bin civarındaki nufusa sahip olan iki ilçe, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen bu hizmet ile tanışmış oldu.

Gökçebelen Mobil Katı Atık aktarma İstasyonu’nda günde yaklaşık 400 ton evsel katı atığın geçici aktarımı yapılırken Yenişehir ve Mezitli ilçe belediyeleri tarafından küçük hacimli araçlar vasıtası ile toplanan atıklar, aktarma istasyonunda büyük hacimli araçlara sevk ediliyor.

 

Sevk işleminin akabinde yaklaşık 40 km uzaklıkta Akdeniz ilçesi sınırları içindeki Sarı İbrahimli Düzenli Katık Atık Depolama Alanı’na götürülürken bu şekilde ilçe belediyelerinin katı atıklarının düzenli depolama alanına ulaşımı kolaylaşırken bu yöndeki giderler de azaltılıyor ve çevre kirliliği de en aza indiriliyor.

 

Akdeniz ve Toroslar’ın Günlük 600 Ton Çöpü Arpaçsakar’a Aktarılıyor

295.663’lük nüfusa sahip Toroslar ve 268.874’lük nüfusun yaşadığı Akdeniz ilçemizin katık atıkları da Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Arpaçsakarlar mahallesi’nde kurulan Mobil Katı Atık Aktarma İstasyonu kullanılarak aktarılıyor.

Aktarma istasyonda toplamda günde 600 ton katı atığın aktarımı geçici gerçekleşirken bu sayede ilçe belediyelerine ait araçların 25 km uzaklıktaki düzenli depolama alanına gitmelerine de gerek kalmıyor.

 

Katı atık aktarma istasyonlarının faaliyete geçirilerek Mersin’de çöplerin aktarımı konusunda yeni bir dönemin başladığına işaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Katı atık aktarma istasyonlarında çöp kokmaya başlamadan anında toplanıyor ve depolama alanına gidiyor” dedi.

 

Katı atık aktarma istasyonlarının enerji ve zaman tasarrufu sağladığını ve istasyonlar konusunda vatandaşlara bazı kesimler tarafından yanlış bilgiler verildiğini kaydeden Başkan Kocamaz,” Bu tip aktarma istasyonları İstanbul’un birçok bölgesinde var. Bunların etrafa koku yaydığına dair ortaya atılan iddialara inananları bu istasyonları gezmeye davet ediyorum. Burası bir aktarma istasyonu çöpler orada kalmıyor. Eğer koku oluyorsa biz onun da çözümünü buluruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36