Mersinli Çocuklar Oli İle Buluşuyor

Mersinli Çocuklar Oli İle Buluşuyor

Mersinli Çocuklar Oli İle Buluşuyor

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin 2006 yılından bu yana sürdürmekte olduğu Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ), Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilerle buluşturuldu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından, genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmelerini sağlamak, onların insan vücudu, spor, sağlık, olimpiyat oyunları ve felsefesi, spor kültürü ve ahlakı, fair play, sağlıklı beslenme ve çevre duyarlılığı gibi konularda bilgi sahibi olmaları amacıyla yaklaşık 12 yıldır sürdürdüğü OLİ, Mersin’de ilköğretim çağındaki öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından hayata geçirilen OLİ Projesi ile genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmelerini hedefliyor.

Çocuklar OLİ ile sporun her dalını sevecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte öğrenciler OLİ ile tanış fırsatına erişti. Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinlikte, OLİ Spor Kültürü Olimpik Eğitim Proje Sunucusu Sibel Yazgan Tel’in eğitici ve eğlendirici anlatımıyla Mersinli çocuklar eğlenerek öğrendi.

Sunum boyunca öğrenciler kendilerine yöneltilen sorularda parmaklarını havadan indirmezken, doğru cevapları vermek ve sürpriz hediyeleri kazanmak için birbirleriyle yarıştılar. Programın son dakikalarında sahneye çıkan ve projeye de adını veren maskot OLİ, müzik eşliğinde tüm salona coşku dolu anlar yaşatarak, çocukların ilgi odağı olmayı başardı.

OLİ, 3 günde 5400 çocuğa ulaşacak

Sayısız ulusal ve uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi, bunların yanı sıra gençleri spora teşvik etmeyi, onlara sporu sevdirmeyi ve çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor, kalıcı bir spor kültürünün oluşması için çaba sarf ediyor. Büyükşehir Belediyesi, 5,6 ve 8 Mart tarihlerinde sabah saat 9.30 ile 10.30 saatlerinde devam edecek olan proje ile toplam 5400 çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

OLİ Projesi ile,  özgüvenli ve sağlıklı nesillerin yetişmesi, spor yapmanın tabana yayılması, din, dil,  ırk gözetmeden sporun toplumu birleştirmesi, spor sevgisinin ve kültürünün toplumda yaygınlaşması, olimpik branşlarda sporcu havuzunun genişlemesi amaçlanırken; gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve uluslararası arenada saygının artması da projenin hedefleri arasında yer alıyor.

OLİ Projesi nedir?

Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından 17 Şubat 2006'dan beri yürütülüyor. İlkokul dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerine yönelik bir eğitim olan OLİ’de eğitimler 45’er dakikalık interaktif eğitim sunumu halinde öğrencilerin maksimum ilgisini çekebilecek içeriklerle uygulanıyor. Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi ayrıca, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından, dünya çapında Olimpik Değerler Eğitimi Programı kapsamında yapılan en iyi projeler arasına dahil edildi ve Milli Eğitim Bakanlığı izniyle Türkiye'de ilköğretim okullarına girme hakkına sahip Talim Terbiye onaylı tek program.

OLİ’nin sunumu akademisyenler, çocuk psikologları ve pedagoglardan oluşan profesyonel bir ekip tarafından hazırlanıyor. Altı bölümden oluşan sunumda çocuklara sırasıyla insan vücudu, spor, sağlık, çevre, olimpiyatlar ve fair play hakkında bilgiler aktarılıyor. Ekrandan oynanan oyunlar,   yarışmalar, filmler, çizgi filmlere yer verilerek çocukların hem eğlenip hem de odaklanması sağlanıyor.

OLİ topluma ne kazandırıyor?

OLİ ile toplumda spor kültürünün yaygınlaşması sağlanırken; çocukları erken yaşlarda spor ile tanışıyor ve ailelerin sporun önemini kavramalarında yardımcı oluyor. Çocuklara gelecek planları için ilham vermeye çalışan OLİ Projesi ile sporun eğlenceli ve yararlı bir aktivite olduğunu anlatılıyor, çocuklar spor yapmaya teşvik ediliyor ve olimpizmin ne olduğunu öğrenen çocukların çevre bilinci kazanmalarına da yardımcı olunuyor.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36