Meski Alt Yapı Deplase Çalışmalarını Tamamladı

Meski Alt Yapı Deplase Çalışmalarını Tamamladı

Meski Alt Yapı Deplase Çalışmalarını Tamamladı

 Mersin Büyükşehir Belediyesi  Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) Mersin-Adana D-400 Karayolu üzerinde kavşak düzenlemesi çalışmaları kapsamında yürüttüğü deplase çalışmalarını 04.11.2017 tarihinde tamamladı.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Karayolları Genel Müdürlüğü’nce ihalesi yapılarak başlanılan, Mersin - Adana Yolu arası genişletme, farklı seviyeli kavşak ve BSK’lı üst yapı kaplama yapım işi kapsamındaki güzergâhta bulunan MESKİ Genel Müdürlüğü’ne ait altyapı hatlarının deplase çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.

 

Yürütülen çalışmalar kapsamında; Ø 1600 milimetre çapında çelik boru ile yaklaşık 530 metre ikiz kanalizasyon terfi hattı, muhtelif çaplarda yaklaşık 12 bin metre içme suyu isale hattı, Ø 1000 milimetre çapında yaklaşık 400 metre kanalizasyon kolektör hattı deplase çalışmaları tamamlandı.

 

Gerçekleştirilen  deplase çalışmasının, bölgenin önemli kurumlarının ana altyapı hatlarında yer aldığı belirten Başkan Kocamaz; “Yapılan  deplase çalışmaları kapsamında, Çay, Çilek, Karaduvar, Özgürlük ve Üç Ocak mahallelerini besleyen içme suyu ana hatlarının, MIP A.Ş, Mersin Serbest Bölge Müdürlüğü, Sahil Güvenlik, Akdeniz Bölge Komutanlığı, Akaryakıt İkmal ve NATO POL tesisleri, İşletme Müdürlüğü, Petrol Ofisi gibi kurumların içme suyu hatlarının ve Yenişehir, Akdeniz ve Toroslar ilçelerinin, Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisine ileten atık su hatlarının deplase çalışması gerçekleştirdik. Kavşak çalışmaları  kapsamında  proje güzergâhında MESKİ Genel Müdürlüğü olarak gerekli altyapı çalışmalarının daha sonraki süreçte sorun yaratmaması için ilgili Kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürüttük” dedi.

 

Vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir kentte yaşamaları için çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Kocamaz, “Karayolları Genel Müdürlüğü’nce ‘Mersin–Adana Yolu Km: 2+780 –10+480 Arası Genişletme, Farklı Seviyeli Kavşak ve BSK'lı Üstyapı Kaplama Yapım İşi’ ile ilgili olarak kurumumuza ait hatların deplase edilmesi için genel müdürlüğümüze bildirilmiştir. Konu ile ilgili çalışmalara derhal başlanılmış, mezkur yatırımın ulaşım sıkıntısını önemli ölçüde gidereceği ve Mersin’in menfaatine olacağından hareketle 2016 ve 2017 yılı kapsamında öngörülen çeşitli yatırımlardan feragat edilerek söz konusu mali kaynağın anılan bölgedeki hatların deplase edilmesi için kullanılması sağlanmıştır. MESKİ tarafından yürütülen yoğun çalışmaların ardından deplase çalışmaların tamamlamış bulunmaktayız. Son yıllarda alt yapıda eksiklikleri gidermek adına önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu güne yaptığımız çalışmalarda Mersin’in alt yapı eksikliğini gidermek için tüm ilçelerimizde yatırım seferberliği başlatmış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36