Meski Eğitimlerle Hizmet Standartlarını Yükseltti

Meski Eğitimlerle Hizmet Standartlarını Yükseltti

Meski Eğitimlerle  Hizmet Standartlarını Yükseltti

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 2017 yılında ve 2018 yılının ilk üç ayı içerisinde 67 okulda eğitim vererek 13 bin 350 öğrenciye ulaşarak bilinçli su kullanımı eğitimi verdi. 

 2017 yılında  ve 2018 yılının ilk üç ayı içerisinde gerçekleştirilen bilinçli su kullanımı eğitimleri, tesis gezileri ve personele yönelik programlar düzenleyen MESKİ Genel Müdürlüğü, bilinçli su kullanımı eğitimleri ile gelecek nesillerde su tasarrufuna yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladı. Filitre Su Müzesi, tesis gezileriyle ise İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların öğrencileri ve Üniversite öğrencileri MESKİ’nin sunduğu hizmetleri yerinde gözlemleme imkânı buldular. Ayrıca MESKİ düzenlediği çalışanlarına yönelik hizmet içi eğitimlerle de hizmet standartlarını yukarıya taşıdı.

 ‘MESKİ’den 67 okulda 13 bin öğrenciye eğitim’

 Bilinçli Su Kullanım Eğitimleri ile önemli ölçüde ana, ilk ve ortaokul öğrencisine ulaşan MESKİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde ilk, orta ve Lise öğrencilerine, öğretmelerine su bilinci ve su tasarrufu konularında eğitimlerine tüm hızla devam ediyor. MESKİ bu kapsamda 2017 yılı içerisinde Filitre Su Müzesini 8 okul ve 304 öğrencimiz ziyaret ederken, su bilinci ve su tasarrufu konusunda 34 okul ve 10 bin 768 öğrencimize eğitim verdik. 2018 yılının ilk üç ayında ise 12 okul ve 658 öğrencimiz Filitre Su Müzemizi ziyaret ederken, su bilinci ve su tasarrufu konusunda 13 okul ve bin 620 öğrencimize eğitim verdik. 2017 yılında  ve 2018 yılının ilk üç ayı ile birlikte yaklaşık 67 okul ve 13 bin 350 öğrenciye ulaştık. Eğitimler sonucunda her biri bir damla suyun önemini ve tasarrufu konusunda alınan geri bildirimler çocuklarımızın eğitime gösterdikleri ilgi bizleri daha fazla okul ve öğrenciye ulaşma konusunda teşvik ediyor. MESKİ olarak biliyoruz ki çocuklarımız öğrendiklerini çevrelerine, ailelerine de anlatacaklar ve su tasarrufuna yönelik bilinç böylece topluma yayılacaktır.

 ‘MESKİ, Tesisleri Öğrencilerin eğitimine katkı sağlıyor’

MESKİ Genel Müdürlüğümüz Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar ve üniversite öğrencilerin’in de aralarında bulunduğu birçok farklı gruba yönelik olarak tesis gezileri düzenledik. Bu gezilerle MESKİ’nin hayata geçirdiği projeler, içmesuyunun musluklara hangi aşamaların ardından ulaştığı, atıksuların ne şekilde arıtıldığı, birçok bilgi bizzat yerinde gözlemlenerek öğreniyorlar. 2017 yılında Atıksu Arıtma Tesislerimizi Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullara bağlı öğrenciler ve üniversite öğrencilerimiz olmak üzere yaklaşık   400 kişiye ve 2018 yılında ise yaklaşık 100 olmak üzere yaklaşık 500 öğrenci tesislerimizi gezdirdik. Gezilerin ardından kurumumuzun sunduğu hizmetlere yönelik olarak çok olumlu geri dönüşler aldık.

‘MESKİ olarak kurumsallaşmaya ve kaliteye büyük önem vermekteyiz’

MESKİ olarak kurumsallaşmaya ve kaliteye büyük önem vermekteyiz. MESKİ çalışanlarımıza verilen bu eğitimlerin kurumsallaşmak için çok önemli olduğunun bilinci içersindeyiz. Kurumumuzun kalite belgesine sahip olması, kurumsallığa verilen önemin sonucudur. Gelecek için hedefimizi daha da büyüterek, bu eğitimler sayesinde mükemmeliyeti yakalayacağımıza inanıyoruz. Bu kapsamda 2017 yılı içerisinde 39 ve 2018 yılının ilk üç ayı içerinde 6 adet olmak üzere yaklaşık 45 adet çalışanlarımıza hizmet içi eğitim verdik. MESKİ Genel Müdürlüğü olarak tüm çalışmalarımızda müşteri odaklı yaklaşım temel alınarak ve geliştirerek sürdürmeyi yönelik çalışmalarımız artarak devam etmektedir.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36