Meski, Kanal Görüntüleme Aracı Aldı

Meski, Kanal Görüntüleme Aracı Aldı

Meski, Kanal Görüntüleme Aracı Aldı

  

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Kanalizasyon hatları içerisindeki arızaların tespit edilmesi amacıyla Kanal Görüntüleme Aracı aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Burhanettin Kocamaz, aldıkları Kanal Görüntüleme Aracı ile kanalizasyon hatları içerisindeki arızaların en kısa sürede tespit edilip, bakımının yapılacağını söyledi. Başkan Burhanettin Kocamaz, " MESKİ tarafından alımı yapılmış olan Kanal Görüntüleme Aracı sayesinde yeni açılmış yollara yapılan altyapı tesislerinin asfaltlama safhasından önce iç kontrolleri, koordinatları eğimi gibi bilgilere ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Ayrıca hat üzerinde problemli noktalar tespit edilerek asfaltlama çalışması yapılmadan önce tamiratların yapılması, böylece asfalt tahribinin engellenmesi sağlanacaktır. Bir başka çalışma alanı da mevcut yağmursuyu hatlarına yapılmış olan kanalizasyon bağlantılarının tespiti yapılarak kanalizasyon hattına aktarılması, böylece deniz kirliliğinin ve ızgaralardan gelen kanalizasyon kokularının da önlenmesi sağlanacaktır." dedi.

Kurum olarak teknolojik yenilikleri yakından takip ettiklerini ifade eden Başkan Burhanettin Kocamaz, " Kanal Görüntüleme Aracı tarafından çekilen görüntüler, bilgisayar vasıtasıyla kaydedilmekte ve araç içerisinde monitör tarafından da izlenmektedir. Kanal Görüntüleme Aracında   yer alan robot  kanal içerisinde 300 metre mesafeye kadar hareket etme kabiliyetine sahiptir. Mersin genelinde kanalizasyon arızalarını en kısa sürede tespit etmek amacıyla kanal görüntüleme ve rehabilitasyon işine başladık. " diye konuştu.

 








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36